Elektrik kesintisine 5 gün ara

Yeni Şafak
Şuayip Alabay
04:0011/08/2016, Perşembe
G: 10/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından ikinci dalgayı bekleyen vatandaşlara elektrik dağıtım firmaları da duyarsız kalmadı. Rutin bakım onarım çalışmalarını iletişimin kopmaması için erteleyen firmalar çalışmalarına 5 gün ara verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ikinci darbe girişmine karşı eleketrik dağıtım şirketleri önlem aldı. Şirketler bakım onarım çalışmalarını 15 Ağustos'a kadar askıya çekti.



15 AĞUSTOS'A KADAR ÇALIŞMALAR ASKIDA


Enerji Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, 15 temmuz sonrası yapılan elektrik bakımlarının rutin olduğu ifade edildi. EnerjiSA'dan yapılan açıklamaya göre ise EPDK ve Enerji Bakanlığı ile koordineli çalışıldığı aktarıldı.Kurumun açıklamasında ise şunlar ifade edildi: “15 Temmuz ve sonrasında planlanan birçok yerde elektrik kesintisi yapılmadı. sürdürülebilirlik sağlandı. Tüm elektrik kesintileri 15 Ağustos'a kadar iptal edildi.”



BEDAŞ'TA 1242 ÇALIŞAN SAHADA


Boğaziçi Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, “BEDAŞ'ın bin 242 saha çalışanı, elektrik dağıtım ünitelerine herhangi bir saldırı olmaması ve olası arıza veya saldırılara hızlıca müdahale edilmesi için hazır” dedi.



Tüketimde rekor kırıldı


Türkiye'de elektrik tüketiminde ilk kez önceki gün, 900 milyon kilovatsaat aşılarak günlük bazda yeni bir rekor kırıldı. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının yükselmesine paralel olarak artan klima kullanımı ve tarımsal sulamalar, elektrik tüketiminde zirve değerlerin kaydedilmesine yol açtı. Aynı gün, ülkede 887 milyon 33 bin kilovatsaatle şimdiye kadarki en yüksek elektrik üretimi gerçekleşti.



#FETÖ
#Elektrik kesintisi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.