
ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un İzmir'de yargılandığı davanın duruşmasında savcı 10 yıla kadar hapis talep etti. Savcının mütalaası sonrasında dolar da hareketlenmeye başladı. Sabah saatlerinde 5,82 seviyelerine kadar gerileyen dolar, savcının mütalaası sonrasında 5,88'e gerileyip yeniden yükselişe geçerken mahkemenin tahliye kararı ile ise 5,90 seviyesini aştı.
FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un İzmir'de yargılandığı davanın duruşması verilen öğlen arasının ardından savcı mütalaasını açıkladı.
Tahliye edildi
Savcının mütalaası sonrasında mahkeme Brunson'a yönelik kararını da açıkladı. Mahkeme Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Brunson'un yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.
Dolar yükselişe geçti
Karar sonrası sabah saatlerinde 5,82 seviyelerine kadar gerileyen dolar karar sonrası 5,90 seviyesini aştı. 16:48 itibariyle dolar 5,98 seviyelerine çıkarak yeniden 6 TL'ye dayandı. Sabah saatlerinde 6,75'e kadar gerileyen euro ise tahliye kararı sonrasında 6,90 seviyelerini aştı.
Yüzde 2'den fazla artış
Brunson kararı Borsa İstanbul'a pozitif yansıdı. BİST100 yüzde 2.0'den çok artışla 97 bin 168 puana kadar yükseldi. Gün içinde 93 bin 398 puana kadar gerileyen BİST 100'de dalgalanma marjı yaklaşık 4 bin puana kadar genişledi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.