|

CHP'nin taleplerini dinledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ve beraberindeki ekonomi kurmaylarını bakanlıkta ağırladı.

Uğur Duyan
04:00 - 25/06/2024 Salı
Güncelleme: 01:04 - 25/06/2024 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Şimşek.
Mehmet Şimşek.

Görüşmenin ana teması ekonomideki son gelişmeler ve vergi paketi oldu. Karatepe ve beraberindeki heyet, Şimşek ile dün saat 10.00'da bakanlıkta bir araya geldi. Şimşek konuklarını bakanlık girişinde karşıladı.

4 saat 15 dakika süren görüşmede, CHP heyeti asgari ücret ile emekli maaşlarının artırılması yönündeki beklentilerini Şimşek'e iletti.

SONUÇ ALICI TASARRUF

Edinilen bilgiye göre, Şimşek ise enflasyonda izlenen yol haritasına ilişkin CHP heyetini bilgilendirdi. Vergide adalet ilkesiyle hareket edeceklerini belirten Şimşek, vergi düzenlemesinin de bu çerçevede hazırlandığını kaydetti. Şimşek, tasarruf tedbirlerinin sonucu verici olacağını da CHP heyetine aktardı. Karatepe, Şimşek ile görüşmesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında, "Asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarında ciddi şekilde artış yapılması, tarımsal desteklerin artırılarak tarım kanununun ön gördüğü şekilde yüzde 1 oranında çiftçilere ödenmesi, vergide adaletsizliğin giderilmesi" taleplerini ilettiklerini aktardı.




#Mehmet Şimşek
#Siyaset
#CHP
4 gün önce