|

Ekonomiye can katalım

İş dünyası meydan nöbetini sürdürüyor. İşlerinin başında olduklarını vurgulayan İGİAD Başkanı Karahan, bu duruşun piyasalara güven verdiğini açıkladı. Kurum, üyelerine mümkünse maaşların erken ödenmesi önerisinde bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 08:45 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

İş dünyası, milletin kararlı duruşuna tam destek verirken, meydan nöbetine devam mesajı verdi. “Gündüz fabrikalarda üretimdeyiz gece meydanlarda direnişteyiz" diyen İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, “Verdiğimiz mücadelenin ülkemizin istiklal ve istikbali için verildiğinin bilincindeyiz. Söz konusu vatan ise gerisinin teferruat olduğuna inanıyoruz.



Darbeye karşı mücadelenin sadece meydanlarda değil her alanda verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir direnç noktamızda gedik açtırmamalıyız" açıklamasında bulundu. Darbe girişiminin bildiğimiz türden olmadığını; ülkemizi kaosa ve işgale hazırlığın bir planı olduğunu gördüklerini paylaşan Karahan yeni planları boşa çıkarmak için halkı meydanlara davet etti.



MAAŞLARI ERKEN ÖDEYELİM


Piyasalara güven aşılamak, çarkları döndürmek, alacaklıları zor durumda bırakmamak için ödemelerin aksatılmaması gerektiğini söyleyen Karahan, “Mümkünse maaşları erken ödeyelim, yatırımlarımızı ertelemeyelim, alışveriş yapıp piyasaları canlandıralım,


ekonomiye can katalım" dedi.



GÜNDÜZ FABRİKADAYIZ


Karahan şunları söyledi: “Biz İGİAD olarak durumun farkındayız. gündüz fabrikalarda üretimdeyiz gece meydanlarda direnişteyiz. En önemli kalelerimizden birinin ekonomimiz olduğunu biliyoruz. Bu günler kârın düşünülmediği, zararların hesaplanmadığı günlerdir."





TÜSİAD'tan 4 ülkede ilan


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından uluslararası kamuoyunu Türkiye ile ilgili doğru yönlendirebilmek ve Türkiye algısını güçlendirmek amacıyla ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin önemli gazetelerinde “Türkiye'de Demokratik



Anayasal Düzeni Korumak" başlıklı bir ilan yayınladı.


TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminin ardından uluslararası kamuoyunu doğru yönlendirebilmek için harekete geçen TÜSİAD'ın bu kapsamda 4 ülkede yayınlanan gazete ilanında, Türkiye'de tüm toplum kesimlerinin ve kurumların demokrasiye bağlılığı ile Türkiye ekonomisinin gücünün vurgulandığı ifade edildi. İlanlar, Financial Times, Le Monde, Washington Post ve Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde yayınlandı.


#İGİAD
#Ayhan Karahan
8 yıl önce