Bursa İnegöl İlçesinde tavuk çiftliği bulunan Kadir Kılıç, 'Ameraucana' cinsi tavuklardan elde ettiği mavi tondaki yumurtaların tanesini 10 liradan satıyor. Bu yumurtaların astım ve kolesterole iyi geldiğini iddia eden Kılıç, "Amerika'da 1970'li yıllarda yetiştirilen bu tavuk kuyruksuz. Soğuğa dayanıklı bir ırk. Diğerlerinden farkları yumurtalarının mavi tonda olması ve bu yumurtaların astım ve kolestrole iyi gelmesi" dedi.
İnegöl'de Şiphali Mahallesi'nde tavuk çiftliği bulunan Kadir Kılıç, çiftliğinde bulunan 60 Ameraucana cinsi tavuktan elde ettiği yumurtaların altın değerinde olduğunu söyledi. Bu tavukların kuyruksuz olduğunu belirten Kılıç, "Bu ırk, 1970'li yıllarda Amerikalılar tarafından geliştirilmiş. Soğuğa dayanıklı bir ırk" dedi.
Bu tavukları diğer tavuk cinslerinden ayıran en önemli özelliğinin ise açık mavi renkte yaptığı yumurtaları olduğunu belirten Kılıç, bu cins tavukların sakin ve uysal olduğunu kaydetti.
Türkiye'de şu anda 5 bin Ameraucana cinsi tavuk bulunduğunu belirten Kadir Kılıç, kendi çiftliklerinde 60 olan bu sayıyı önümüzdeki yıl artırmayı ve yumurta taleplerine daha çok cevap vermeyi planladıklarını söyledi.