Boydak hedef büyüttü

Yeni Şafak
Şuayip Alabay
04:006/04/2018, Cuma
G: 6/04/2018, Cuma
Yeni Şafak
35 şirketiyle faaliyet gösteren Boydak Holding, ülke ekonomisindeki büyüme grafiği ve yeni yönetimiyle birlikte çıtayı yükseltti.
35 şirketiyle faaliyet gösteren Boydak Holding, ülke ekonomisindeki büyüme grafiği ve yeni yönetimiyle birlikte çıtayı yükseltti.

İstikbal, Bellona ve Mondi gibi Türkiye’nin önemli markalarını bünyesinde barındıran Boydak Holding, ekonomideki olumlu büyüme trendi ve yeni yönetimiyle birlikte hedef yükseltti. Boydak Holding, 2018 yılında 9,7 milyar TL ciro, 420 milyon dolar ise ihracat hedefliyor.

Mobilyadan enerjiye, demir çelikten tekstile kadar 8 farklı sektörde 35 şirketiyle faaliyet gösteren Boydak Holding, ülke ekonomisindeki büyüme grafiği ve yeni yönetimiyle birlikte çıtayı yükseltti. 2017 yılını 8.7 Milyar TL ciro ve 377 milyon dolar ihracatla kapattıklarını hatırlatan Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “2017 ilk çeyrekte konsolide ciromuz 1.9 Milyar TL iken, 2018’in aynı döneminde 2.3 milyar TL’ye ulaştı. Bu yılsonunda 9.7 milyar ciro ve 420 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz’ diye konuştu.

FETÖ’CÜ İMAJI MOTTOYLA SİLİNECEK

Boydak Holding’in 2018 yılı ilk çeyrek rakamlarını değerlendirmek amacıyla Kayseri’de bir toplantı düzenleyen Ertekin, 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7.12 büyüdüklerini söyledi. FETÖ soruşturmaları dolayısıyla Boydak Holding’e ait İstikbal, Bellona ve Mondi markalarını sosyal medyada FETÖ’cü gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken Ertekin, bu algıyı kırmak için holdingin devlet güvencesinde olduğunu vurgulayacak yeni motto belirleyeceklerini söyledi. Ertekin,” Boydak 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cü olmayan bir yönetim tarafından yönetiliyor. El konulduğundan beri yeni bir yönetim var” dedi.

JAPON STİLİSTLER MOBİLYA TASARLAYACAK

Ertekin, yurtdışı mağaza ataklarının devam ettiğini belirterek, “140 ülkede 340 mağazamız var. Anadolu’da satılan tasarımlar özellikle Türklerin yaşadığı Almanya gibi ülkelerde de çok satıyor” dedi. Mobilya markalarının dizaynlarını da değiştirip global ölçekte tasarımlar oluşturmayı planladıklarını aktaran Boydak CEO’su, bunun için Japonya ve Güney Kore’de ünlü tasarımcılarla temasa geçtiklerini söyledi. Yeni tasarımlarla 3 mobilya markasını birbirinden ayrıştıracaklarını vurgulayan Ertekin, “Markalarımızın çizgileri birbirine çok yakın. Bunları birbirlerinden ayrıştıracak tasarımlar gelecek” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BURS VERİYOR

Holdingin TMSF’ye devrinin ardından şirket çalışanlarının mağdur edildiğine yönelik eleştirileri yanıtlayan Ertekin, “14 bine yakın çalışanımızın maaşları sektör ortalamasının çok üzerinde” ifadelerini kullandı. Boydak Holding’in sosyal yardımlaşmaya önem verdiğini belirten Ertekin, “Çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs veriyoruz. Şehit ve gazi yakınlarına mobilya yardımında bulunuyoruz. Sosyal yardımlaşma bir holdingi daha da güçlendirir” dedi.

  • Enerji yatırımları sürüyor
  • Holdingin elinde rüzgar ve güneş enerjisi lisanları olduğunu belirten Alpaslan Baki Ertekin, “2020 yılına kadar lisanslarımız var. Bu yatırımları hayata geçirerek enerji alanında da faaliyetlerimizi arttırma planları yapıyoruz. Mevcutta 270 megavatlık kapasiteye sahibiz. Yapılması planlanan yatırım miktarını 360 milyon dolar olarak düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Boydak satılsa 500 talibi çıkar

Holdingin satış iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Boydak CEO’su, Ertekin “Bize şu ana kadar böyle bir teklif gelmedi. Biz zaten satış düşünürsek en az 500 talibimiz çıkar. Boydak’ın mobilya markaları sektörde açık ara liderken, dünyada 5. büyük mobilya markası oldu. Türkiye’deki mobilya markalarının toplam mağazasından fazla mağazaya sahibiz. En yakın rakibimizle aramızda 4 kat fark var. Bizim en son markamız ve çocuğumuz gibi olan Mondi dahi en yakın rakibimizden fazla mağazaya sahip” açıklamasında bulundu.

#Boydak
#Şirket
#Ekonomi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.