Biz yandık siz yanmayın

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0018/08/2016, Perşembe
G: 17/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

Yurt dışında FETÖ’yü anlatma seferberliği dün Romanya’da devam etti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, beraberindeki iş adamları ve milletvekilleriyle Polanya’dan Romanya’ya geçti. Elvan, Romanyalı muhataplarına “Biz yandık siz yanmayın” uyarısında bulundu.

FETÖ'nun yurt dışındaki unsurları ve darbe firarileriyle Türkiye aleyhine yaptığı kara propagandaya karşı başlatılan seferberlik sürüyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığındaki Türkiye heyeti, Polonya'daki temaslarının ardından dün Romanya'da bir dizi görüşmede bulundu. Görüşmede darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomisinin sağlamlığını koruduğunun Romanya hükümetine iletildiği öğrenildi. Türkiye heyeti ardından Türk ve Rumen iş adamlarıyla bir araya geldi. Elvan, rumenleri yatırıma çağırarak gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.



THY CLUJ'A DA UÇACAK


Türk Hava Yollarının (THY) eylül ayında Romanya'nın Cluj kentine sefer başlatacağına da vurgu yapıldı. FETÖ'nün darbe girişimine karşı toplumun bütün kesimlerinin bir araya gelerek ortak tepki koyduğunu söyleyen Bakan Elvan, birçok Avrupa devletinden ise tepkinin geç geldiğini ifade etti.



Bazı karanlık güçlerin Türkiye aleyhine propaganda yürüttüklerine dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti: “FETÖ sapık bir dini anlayışa sahip. Darbe girişiminin başı Pensilvanya'daki terörist başı Fetullah Gülen'dir. Bunu, girişimi yapanların birçoğu itiraf etti. Biz darbecilere gereken cezayı veriyoruz ama bizde bir deyiş vardır 'biz yandık, siz yanmayın' diye. Bu kapsamda gereken hassasiyeti Romanya'nın göstereceğine inanıyorum.”



#FETÖ
#Romanya
#Lütfi Elvan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.