EDISYON:

Biyodizelde üreticiler toplu başvuru yapacak

Yeni Şafak
01:0027/02/2006, Pazartesi
G: 4/07/2017, Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 100'ün üzerinde biyodizel üreticisi, "işleme lisansı" almak için bugün, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) toplu başvuruda bulunacak.

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

İşleme lisansı alma zorunluluğu getirilen biyodizel üreticileri için son başvuru tarihi ise 28 Şubat olarak belirlendi. Alınan bilgiye göre, akaryakıt piyasasında etkinliği giderek artan biyodizelin üretimini kontrol altına almak için getirilen lisans zorunluluğu çerçevesinde, üretici firmalar lisans edinmek için hazırlıklarını tamamladı. Birlikte hareket etme kararı alan ve Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği (ALBİYOBİR) başkanlığında, çeşitli il ve ilçelerden gelerek, Ankara'da toplanacak biyodizel üreticileri, lisans başvurularını yaptıktan sonra, sektörün sorunlarını anlatmak amacıyla ilk olarak EPDK Başkanı Yusuf Günay ile görüşecek. Günay da sektör hakkında genel bir değerlendirmede bulunacak. Biyodizel üreticileri, daha sonra siyasi parti liderleriyle de görüşme talep edecek.

  • ANKARA----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv

    Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

    Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.