‘Bende yok’ diyen hayal görüyordur

Yeni Şafak
İbrahim Acar
04:0012/08/2016, Cuma
G: 11/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, kendi bünyelerindeki FETÖ mensubu ve sempatizanlarını ayıklamaya başladıklarına söyledi. Bir çok iş adamının üyeliğine son verdiklerini belirten Olpak, “Şubelerden ve Genel Merkez’den attıklarımız var. ‘Bende yok diyen’ hayal görüyordur” dedi.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, 15 Temmuz sonrası süreci, FETÖ terör örgütüne karşı verdikleri mücadeleyi ve bundan sonra yapacaklarını anlattı. Önceki gün İstanbul'da düzenlediği basın sohbet toplantısında konuşan Olpak, 15 Temmuz gecesinden itibaren, Iğdır'dan Tekirdağ'a, Hatay'dan Sinop'a kadar tüm şube ve temsilcilerini harekete geçtiklerini belirtti.



WHATSAPP'I KARŞI DARBE İÇİN KULLANDIK


Bütün teşkilatlarıyla 26 gün boyunca fiilen meydanlarda olduklarını söyleyen Olpak darbe girişimini haber alır almaz hemen sokağa çıktığını belirten Nail Olpak, “An itibariyle Whatsapp üzerinden üyelerimizle irtibata geçtik. Darbeye kalkışanlar bu teknolojiyi kullandığı ama biz de karşı darbe için bu teknolojiden yararlandık. 16 Temmuz sabahından itibaren, kurumsal milliyetçilik yapmadan, tüm STK'lar ile de işbirliği içinde bir süreç yönetimi yürütmeye ve planlı hareket etmeye özen gösterdik” diye konuştu.



'BENDE YOK' DİYEN HAYAL GÖRÜYORDUR


Kendi içlerinde de FETÖ terör örgütü üyelerinin olabileceğine dikkat çeken Olpak, “Olmaması mümkün değil. Var ve haklarında işlem de yapıyoruz. Cumhurbaşkanı yaverinin bile bu örgütten olduğuna göre 'bende böyle bir şey yok' diyen hayal görüyordur. Bunları tespit etmek ve bünyemizden çıkarmak için çalışma yürüttük. Şubelerimizden de uzaklaştırdığımız var, Genel Merkezimizde de var” dedi.



AGRESİF ALACAĞIZ


Olpak 11 bin üyeli MÜSİAD'da da bazı şirketlerin dernekten ihraç edildiğini ifade ederken üyeliğe alma koşullarının ise hayli detaylı bir istihbarat ile gerçekleştirildiğini aktardıOlpak faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü ve hattı daha agresif davranarak üretimi arttırma misyonlarını sürdürme kararı aldıklarını da kaydetti. Üyelerine iş akışlarını aksatmadan devam ettirme talimatı verdiklerini anlatan Olpak, “Yurt dışı ziyaretler, yurt içi kurumsal faaliyetler ve toplantılar dahil hiçbir faaliyetimizi aksatmamaya gözen gösterdik” dedi. OHAL'in ekonomiyi de hızlandırması gerektiğine işaret eden Olpak, mevzuat, teşvik ve uygulamaların da olağanüstü bir mantıkla hızlandırılması gerektiğini kaydetti.



AVRUPA UZAY AJANSI DA BİZE SORDU


Yurt dışı partnerlerinin 15 Temmuz'un ardından bu yıl sonuna doğru yapacakları uluslararası organizasyonlarla ilgili kendilerine bir dizi soru sorduğunu belirten MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, “Avrupa Uzay Ajansı bile ne yapacağımızı sordu. Çünkü 10 Kasım'da 20. Uluslararası İş Forumu- IBF, 9-12 Kasım'da 16. MÜSİAD EXPO ve HIGHTECH PORT MÜSİAD ve 29-30 Kasım'da ise 2. GLOBAL SATELLITE SHOW'u yapacağız. Hiçbir organizasyonumuzu iptal etmiyor, tam tersine yapacağımız organizasyonları fırsat olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Aynı zamanda DEİK başkan yardımcısı da olan Nail Olpak ayrıca bugün “Türkiye ile müzakere süreci bitsin” diyen Danimarka'ya bir ziyarette bulunacaklarını da söyledi.


Olpak, bu yıl yaklaşık 10 yeni yurtiçi şube açılışı yapacaklarını anlattı.



FOTOĞRAF NETLEŞİNCE AYIKLAMA KOLAYLAŞIR


Sohbet toplantısında soruları da cevaplandıran MÜSİAD Başkanı Olpak, FETÖ bağlantılı şirket ve okulların muvazaalı borçlarının ödenmemesi için çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'nin gerçek alacakları kapsamaması gerektiğini söyledi. Bu konudaki görüşünü geçtiğimiz hafta yapılan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında bakanlarla paylaştığını belirten Olpak, itirazının haklı bulunduğunu ve Maliye Bakanlığı'na bu konuda çalışma yapılması görevi verildiğini ifade etti. Yapılan çalışmanın bir sonraki YOİKK toplantısına sunulacağını belirten Olpak, “Fotoğraf netleşince ayıklama yapılmış olacak” dedi. Olpak, alınan kararın ticaret hayatının gerçekleriyle bağdaşmadığına da işaret etti.



#MÜSİAD
#Nail Olpak
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.