Ekonomi Bakanı Zeybekci'den ABD'ye 'Halkbank' tepkisi

Yeni Şafak
17:2929/03/2017, Çarşamba
G: 29/03/2017, Çarşamba
Diğer
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasını eleştirdi. Zeybekci, Atilla'ya yapılanları "kabalık ve saygısızlık" olarak nitelendirdi.

İzmir'de basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir gazetecinin ABD'deki tutuklamaya ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, BBC Türkçe'dek habere göre; "Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı illegal bir örgütün temsilcisi değil, ABD'ye seyahat edebilen birisi" dedi.



Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bilgiye, onun ifadesine ihtiyacı varsa, hani müttefiktik hani dosttuk? Böyle bir durum varsa, ihtiyacın varsa madem dostsak, müttefiksek bunu neden saklıyorsun, niye köşenin arkasında bekliyorsun, sütrede pusu kuruyorsun?"



Zeybekçi " Bu kabalık ve saygısızlık, başka hiçbir şey değil. Sonuçlarını görmeden, ne için böyle bir şey yapıldığını, ne soracaklarını bilmeden bunun bir ülke meselesi veya komplo olduğunu söylemek zor" diye ekledi.



  1. ABD skandal suçlamalarla tutukladı
  2. Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta tutuklandığı bildirildi. New York Güney Bölge savcılığından yapılan açıklamada, Atilla'ya işadamı Rıza Sarraf ve bazı diğer kişilerle birlikte 'ABD finans kuruluşlarını kullanarak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme' suçlaması yöneltildiği öne sürüldü.

Hükümet'ten ilk tepki: Bharara'nın iddianamesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesinde Halkbank Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet Hakan Atilla

'nın New York'ta tutuklanmasının da gündeme geleceğini söyleyerek, "Elbette gündeme getireceğiz. Kendisine bu konunun ne olduğunu da soracağız. Endişelerimizi de şu ana kadar yaşanan süreçte söylediğimiz erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz" dedi.



Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Görevden alınan, FETÖ ile yakın olan Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkan, önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.



#Nihat Zeybekci
#Halkbank

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.