|

Bakan Işıkhan'dan emekli ikramiyesi ile ilgili açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiyeye ilişkin açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, "Emekli ikramiyeleri ile ilgili kapsam genişlemeyecek." dedi.

12:10 - 11/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 13:30 - 11/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Işıkhan
Bakan Işıkhan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası müjdesini verdiği emekli ikramiyeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan “Biz düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun. Bu noktada çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Emekli ikramiyeleri ile ilgili kapsam genişlemeyecek. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde bir kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Hayırlı olsun. Şu anda gündemimizde başka bir çalışma söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan kararın Anayasa’ya aykırı olduğu söylemlerini de değerlendiren Işıkhan, “Zaten emekli olmuş ve çalışmaya devam ediyor. Bizim kurumumuzun hedefi sosyal devlet olarak da mağdur durumda olan ya da geçinme zorluğu yaşayan emeklilerimizi biz kapsam içine aldık. Bence çok güzel bir sonuç elde ettik, hayırlı oldu” şeklinde konuştu.



#Vedat Işıkhan
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
#Emekli
#İkramiye
1 yıl önce