|

Akaryakıt fiyatları yatırımcı kaçırtıyor

TÜRKİYE'de petrole 1 dolar verirken, Çin'de 30 sent ödediğini belirten Zuhal Mansfield, bu şartlarda uluslararası rekabetin mümkün olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 1/03/2003 Cumartesi
Güncelleme: 13:32 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Mansfield Madencilik ve Sanayi TMG Dış Ticaret ve Madencilik'in sahibi Zuhal Mansfield, vergi, enerji, ekonomik yapı açısından Türkiye'nin yatırım için çok zor bir ülke olduğunu söyledi. Kendisini iş kadını değil, iş adamı olarak nitelendiren Mansfield, Türkiye şartlarında uluslararası alanda rekabet etme şansı olmadığı için Çin'de de üretim yapmaya başladıklarını vurguladı.

Aynı zamanda DEİK Türkiye-Belarus İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Üyeliği'ni de yürüten Mansfield, biri Türkiye'de biri de Çin de olmak üzeri iki maden işlettiğini hatırlatarak, iki ülkenin yatırım ortamı hakkında karşılaştırma yaptı.

Türkiye'de petrole 1 dolar verirken, Çin'de 30 sent ödediğine dikkat çeken Mansfield, "Benim kâr etmeden, maliyet fiyatına sattığım malı, onlar aynı fiyattan satıp yüzde 80 kâr ediyorlar. Ben nasıl baş edeceğim? Vade tanıyorum. Hizmeti hızlandırarak, kaliteyi yüksek tutarak rekabet yapmaya çalışıyorum. O noktada vadeli verilen paradan da daha fazla vergi ödüyorum. Üstelik bizdeki spekülasyonlar, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, enflasyon, bunların hiçbiri orada yok" şeklinde konuştu.

Vergi sistemindeki çarpık uygulamalara da değinen Mansfield, "Ben vergimi vermediğim zaman madenim kapatılıyor. Diğer tarafta bacasız sanayi-turizm, vergisini vermediği zaman affediliyor. Peki benden aldığın verginin faizi nerde?" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce