EDISYON:

ABD’li şirket yatırıma geliyor

Merve Safa Akıntürk
04:002/08/2024, Cuma
G: 2/08/2024, Cuma
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Güneş, rüzgar ve barajların ardından önümüzdeki aylarda enerji zincirine nükleeri ekleyecek olan Türkiye, 2053 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda elektrik üretim portföyüne küçük modüler reaktörleri (SMR) de dahil edecek.

Türkiye'nin nükleer enerji kapasitesini artırma ve yeni santral inşa etme hedefine ABD ilgi gösteriyor. Küçük modüler reaktörler konusunda iki ülke yakın temasta. Bu çalışmalar kapsamında yakın bir zamanda ABD’li nükleer enerji şirketi Westinghouse da Türkiye’yi ziyaret edecek. Bu ziyarette iki ülke arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar görüşülecek.

300 MEGAVATA KADAR ENERJİ ÜRETİYOR

ABD'nin daha önce Türkiye ile sadece küçük modüler reaktör (SMR) için görüştüğü biliniyor ancak milyarlarca dolar yatırım gerektiren büyük ölçekli santraller için görüşme yürüttüğü bilinmiyordu. Daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın ABD ziyaretinde de SMR’lerin Türkiye enerji sistemine dâhil edilmesi ile ilgili görüşmeler yapılmıştı.



#Enerji
#ABD
#nükleer enerji

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.