|

7 bölgede örgütlü FETÖ'nün 188 ini var

Devlete ve millete kurşun sıkan FETÖ'nın iş adamı ayağını oluşturan TUSKON'un yönetimi kayıplarda. 7 bölgede örgütlü bulunan TUSKON'a bağlı Türkiye genelinde 188 iş adamı derneği bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Friday
Güncelleme: 20:08 - 21/07/2016 Thursday
Yeni Şafak

FETÖ'nin iş adamı ayağı TUSKON'a bağlı, Türkiye'nin 7 bölgesinde örgütlü 188 iş adamı derneği var. TUSKON'a bağlı Marmara Bölgesi'nde 38, İç Anadolu Bölgesi'nde 20 Akdeniz Bölgesi'nde 16, Ege Bölgesi'nde 40 Karadeniz Bölgesi'nde 21, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 17 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 36 iş adamı derneği bulunuyor.



17/25 ARALIK SÜRECİNDE ADETA KUDURDULAR


2005 yılında kurulduğu halde kısa sürede Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenen TUSKON, 17/25 Aralık sürecinden sonra kalıbına çekilse de bağlı dernekleriyle faaliyet göstermeye devam ediyor. 2,5 yıl önce başlayan hükümeti yıkma girişiminden bu yana FETÖ'nün iş adamları ayağını oluşturan konfederasyona bağlı derneklerden 23'ü ayrıldı veya kapandı. TUSKON'un Brüksel, Washington DC, Moskova, Pekin ve Addis Ababa'da temsilciliği, 140 ülkede ise ofisleri mevcüt.



TEHDİT SAVURMUŞTU


FETÖ'cü darbe girişimine karşı Türkiye iş dünyası hainlere karşı adeta ayağa kalkarken, TUSKON ve üyesi dernekler sessizliğe gömülmüş görünüyor. 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından TUSKON güç kaybederken Başkanı Rıza Nur Meral de ortalarda görünmez oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İnlerine gireceğiz!' açılamasına küstahça karşılık veren TUSKON Başkanı Meral, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce, “Kimlerin kaçacak delik arayacağını göreceğiz” şeklinde tehditler savurmuştu.



TUSKON BAŞKANI KAYIP




Geçtiğimiz Haziran ayında FETÖ finans kaynaklarına yönelik olarak İstanbul merkezli 4 ilde dün eş zamanlı operasyon kapsamında aranan Rızanur Meral'in de yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Haklarında gözaltı kararı olan 54 şüpheliden 40'ı ise gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar ar asında MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu ve Uğur Kolejleri Kurucu Vekili Çağrı Koçak da yer almıştı. TUSKON'un resmi internet sitesinde yer alan “TUSKON'un sadece is odakli bir kurulus olmadigindan da söz etmekte fayda var” ifadeleri de kendini gizleyen yapı da dikkat çekt.




#FETÖ
#TUSKON
8 years ago