|

4 trilyon $'lık zirve

4 trilyon doları yöneten dev şirketlerin CEO’ları Ankara’da hain FETÖ darbesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dinleyecek. Erdoğan, uluslararası 350 şirketin üst düzey yöneticilerine Türkiye’nin ekonomideki güvenli liman konumunu anlatacak. Toplantıya katılacak 350 dev şirketler arasında Bank Off China, Bahause, Benetton, Chine Energy, Coca Cola, Facebook, General Electric, Google, IBM, Mercedes, Motorola, Microsoft, Nike, Socar, Siemens, Toyota, Tofaş ve Vodafone da var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:32 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un yıl dönümü vesilesiyle dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şirket yöneticileriyle bir araya gelecek. Erdoğan, bugün yapılacak toplantıda toplam 4 trilyon doları yöneten küresel şirketlerin CEO’larına, 15 Temmuz’un geçen bir yıllık sürede geçenleri anlatıp, “Türkiye güvenilir adres, gelin yatırımlarınızı yapın” mesajı verecek.

EKONOMİ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre Erdoğan; CEO’lara Türkiye’de ekonominin son derece güvenceli olduğunu anlatacak. Bu kapsamda son yıllarda Türkiye’de yerli ve yabancı yatırımcıların yatırımlarını kolaylaştırıcı hukuki düzenlemeler hakkında da bilgiler verecek. Vergi teşvik ve desteklerinden özellikle yatırımların bölgelere göre teşvik ve desteklerdeki cazibeye de dikkat çekecek. İleri teknoloji içeren sanayi ve teknoloji yatırımlarının uzun vadede şirketlere sağladığı kazançlara işaret edecek.

BİRAZ ZAMAN KAYBETTİK

Erdoğan, FETÖ hainlerinin darbe girişimine rağmen Türkiye’nin 2016 yılında yüzde 2,9 büyüme gerçekleştirdiğine de vurgu yapacak. Bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 5 oranında büyümesinin Türkiye’de yatırımlar noktasında hiçbir şekilde geri adım atmamasından kaynaklandığını dile getirecek olan Erdoğan’ın “Sadece biraz zaman kaybettik” mesajı vereceği belirtiliyor. Bu kapsamda da tamamlanan, ihalesi yapılan büyük yatırımlara işaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu yatırımlarının hiçbir şekilde sekteye uğramadığını, özel sektör yatırımlarının sıkıntısız şekilde sürdüğünü dile getirmesi bekleniyor.

BANKACILIK LİKİDİTEYİ KORUDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca darbe girişiminin yaşandığı geceden itibaren bugün kadar bankacılık sektörünün likidite sorununu hiç yaşamadığına işaret edecek, bankacılık sektörünün güçlü yönlerinin yatırımcılar için önemli olduğunu anlatacak.

ENERJİ YATIRIMLARI YÜZYILA DAMGASINI VURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki yüzyıla damgasını vuracak dev enerji yatırımlarını da küresel devlerin üst düzey yöneticilerine anlatacak. Bunların hayata geçirilmesinde uluslararası enerji konsorsiyumlarının Türkiye’deki cazip ortamı değerlendirmesi için davette bulunacak.

Dev projeler aksamadan devam ediyor

Erdoğan’ın bugünkü buluşmada anlatacağı bir başka konu ise Türkiye’nin asırlık projeleri olacak. Dev enerji projelerinin hayata geçirilmesinin yanı sıra Türkiye’nin 25 yıldır planladığı ancak bir türlü hayata geçiremediği 3’nücü havalimanı ve 3’üncü köprü gibi projelerin aksamadan sürdüğünü ve tamamlanma aşamasına geldiğine dikkat çekecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dev projelerle Türkiye’nin Avrupa’yla arasındaki mesafeyi önemli ölçüde giderdiğine işaret edecek.


350 ŞİRKETİN CEO'SU KATILIYOR
Ankara’da düzenlenecek buluşma TOBB-YASED işbirliğiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde yapılacak. Uluslararası İş Dünyası Toplantısı’na 350 şirket katılacak. Listede, Bank Off China, Bahause, Benetton, Chine Energy, Coca Cola, Facebook temsilcisi, General Electrick, Google, Hewlett Packard, IBM, Koç, Mercedes, Motorola, Microsoft, Nike, Pepsi, Cisco, Socar, Siemens, Toyota, Tofaş ve Vodafone gibi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen firmaların temsilcileri yer alıyor.

#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#CEO
7 yıl önce