EDISYON:

2 otomobil alana motosikleti bedava veriyor

Rabia Şenol
04:0020/07/2024, Cumartesi
G: 22/07/2024, Pazartesi
Yeni Şafak
Serkan Kebapçı
Serkan Kebapçı

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk otomobil satıcılarını kampanya üstüne kampanya yapmaya teşvik etti.

2 araç alana motosiklet ya da 1 araç alana yaz-kış lastikleri hediye gibi kampanyalarla düşük karlar elde ederek vatandaşların araç ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Otopiyasa Otomotiv sahibi, MÜSİAD Otomotiv Sektörü Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kebapçı, “ Şu an fiyatlar inmesine rağmen satışlar düştü. Piyasaya uyulmalı, fırsatçılık yapılmamalı. Geçen seneye nazaran Haziran ayında ikinci el otomotiv pazarı yüzde 25,3 daraldı. Ocak-Haziran döneminde tüm otomobil pazarı yüzde 17,7 düşüşle 3 milyon 224 bin adede inerken toplam kayıp 700 bin adede düştü. Firmalar indirim ve kampanya yapmalı. Biz şu an 2 araç alan kişilere motosiklet hediye ediyoruz” dedi.

OTOMOBİL İHTİYAÇTIR, YATIRIM DEĞİLDİR

Otopiyasa Otomotiv sahibi, MÜSİAD otomotiv sektörü yönetim kurulu üyesi olan Serkan Kebapçı, " 1 buçuk sene önce pandemi çıkışıyla fiyatların çip krizi, tedarik zincirlerinin bozulması dolayısıyla otomobil fiyatlarının çok hızlı yükseldiğini gördük. Çok hızlı yükselişin çok hızlı da düşüşü olur. İnsanlar, otomotiv hiç düşmeyecekmiş gibi yatırım haline getirdiler. Ancak otomotiv bir ihtiyaçtır yatırım aracı değildir. Birçok insan altınlarını bozarak otomobil aldılar. Otomobil ticaretini gerçekten yapan, stokçuluk yapmayan alım-satım yapan firmalar bu dönemde çok fazla mağdur oldu. aracı 800 bine alıp 850 bine sattılar sonra aynı arabayı 900'e aldılar 950 bine sattılar sonra alışlarında her seferinde üstüne ekleyerek alım yaptılar. Araç satmayan, stok yapanlar çok yüksek miktarda para kazandılar. Otomotiv sektöründe hakkıyla çalışanlarla diğerleri arasındaki ayrımı iyi yapmak lazım.” diye konuştu.

FİRMALAR İNDİRİM VE KAMPANYA YAPMALI

Piyasayı yeniden canlandırmak için Firmaların ellerinden geldiğince vatandaşlara kampanyalar düzenlemesi gerektiğini ifade eden Kebapçı, “Az kar ederek vatandaşın yanında ve piyasayı da bu durağanlıktan kurtararak hareket etmek gerekir. Normalde bizim satışlarımız ayda 50 adetti fakat şu an 25'e düştü ancak satışlarımız tamamen durmadı. Firmalar indirim ve kampanya yapmalı, karlarını düşerek satış yapacaklar. Biz şu an kendisine ve eşine araç alan kişilere motosiklet hediye ediyoruz. Otomotiv firmaları da bu şekilde kampanyalar yaparak piyasayı canlandırabilir. kampanya müşterilerimizin çok hoşuna gitti. şu an elimizde sadece 8 motosiklet kaldı. Vatandaşlarımız ihtiyaçları varsa araba satın alsınlar. Bekleyeceğim daha da düşecek korkusunu yaşamamalı. Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, yerli ve mili araçlarımız öncelik olacak şekilde araç almalılar. Otomobil fiyatlarında hızlı bir artış olmaz.” dedi.


#Ekonomi
#araç
#kampanya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.