|

19 ile aldık 58’i buldu

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaynak Holding’i 19 şirketle devraldıklarını söyleyen Okumuş, şu anda tespit edilenlerle birlikte 58 şirkete çıktıklarını söyledi. Okumuş, “Hergün yeni şeylerle karşılaşıyoruz. Yakında yeni gelişmeler olabilir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2016 Pazar
Güncelleme: 22:55 - 26/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bir grup gazeteciyle sohbet toplantısında bir araya gelen Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, FETÖ'nün en büyük para kaynağı olan şirketlerde hergün yeni durumlarla karşılaştıklarını söyledi. “İlk geldiğimizde 19 ile geldik 58'e kadar çıktık” diyen Okumuş, “Bu daha da çıkacaktır biliyorum. Kamudan iş alabilmek için alternatiflerini oluşturup farklı şirketler kurmuşlar. Hem insan kaynağını hem de para kaynağını aktarmışlar” diye konuştu.



İFADELERİNİ ALDIM


Kaynak Holding'de yapılan usulsüzlüklere değinen Okumuş, “Para nerde paralel orda. Para bitti mi dağılırlar. Parasız kalırız korkusu ile bazı kişilere usulsüz para dağıtmışlar” dedi. Okumuş, şirkete Kayyum atamasından 1 hafta önce 19 yöneticiye 125'er bin TL dağıtıldığının ortaya çıktığını açıkladı. Okumuş “19 tane güvendikleri yöneticiyi çağırmışlar, demişler ki siz burda durun. (kendileri yurtdışına kaçmışlar) Bu 19 yöneticiye 125 bin er TL hesaplarına para yatırmışlar. Prim adı altında. Bunu neden yapmışlar ilerde bize dava açılırsa bu paralara ihtiyacımız olur. Siz bu paraları bize iade edeceksiniz diye de tembihlemişler. Ben ifadelerini aldım” diye konuştu.



GAZETECİ VE HUKUKÇULARA PARA DAĞITMIŞLAR


Kaynak Holding'de 58 şirket bir vakıf bir dernek olduğunu söyleyen Okumuş, Holding paralarının usulsüz kullanıldığını ve çeşitli meslek gruplarından kişilere dağıtıldığının ortaya çıktığını söyledi. Okumuş “Gazetecilere, hukukçulara, derneklere vakıflara uluslararası derneklere gönderdikleri paralar var. Bunlar belgeli. Biz bunları kestiğimiz için canları yanıyor” diye konuştu. Okumuş dışarıya aktarılan para musluklarının kesilince şirketlerin kara geçtiğini söyledi.



104 MİLYON KREDİ BORCU BIRAKTILAR


Şirketin devlete geçince himmet adına verdikleri destekleri kestiğini söyleyen Okumuş “Bize geçince himmet paralarını kestiler. Sızıntı bunlar için himmetti. 30-35 bin abonelik vardı bunu kestiler. Şirketi aldığımızda 104 Milyon TL kredi borcu vardı. Şimdiye kadar 71 milyonunu ödedik. Ekonomik anlamda hiçbir sorun yok. Çünkü bu ülkenin insanı bize sahip çıktı” dedi.



MASA VE SANDALYE ÇALMAYA BAŞLADILAR


Parelel yapının kaynak Holding ile ümitlerinin sona erdiğini belirten Okumuş “Bunlar hırsızlığa başladı. Soruşturma devam ediyor. Masa sandalye, defter çalmaya başladılar” dedi. Okumuş Paralel yapının şu anda ekonomik anlamda kendi,lerini çaresiz hissettikleri için artık defter kalem kitap çalmaya başladıklarını açıkladı.



SARRAF İDDİASINA CEVAP VERDİ


Parelel yapıyı 'akıl hasaları topluluğu' olarak niteleyen Okumuş, Rıza Sarraf'ın ABD”de tutuklanmasının ardından kendisine yöneltilen karalama kampanyası ve iddialar hakkında ise şunları söyledi: “Bunlar iyi bir klinik bulunup tedavi edilmesi gerekir. Bunları ciddiye almıyorum.Siz bir hastaneye gidince ne diyorsunuz hastaya 'Allah şifa versin' bende öyle diyorum. Akıllarıyla yaşmıyorlar nefisleriyle yaşıyorlar bunlar.” Rıza Sarraf'ı hayatında hiç görmediğini belirten Okumuş, parelel yapının kendisine yaptığı dezerformasonu ciddiye almadığını söyledi.


#İmran Okumuş
#Rıza Sarraf
#Parelel yapı
8 yıl önce