EDISYON:

15 Temmuz olmasaydı %4,5'e çıkardı

Yeni Şafak
04:001/04/2017, Cumartesi
G: 1/04/2017, Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz olmasaydı %4,5'e çıkardı
15 Temmuz olmasaydı %4,5'e çıkardı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü dün Kocaeli’ndeydi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde OSB başkanlarıyla buluşan Özlü, geçen yıl kalkışılan hain darbe girişiminin ekonomiye etkisini değerlendirdi.

Özlü, "15 Temmuz olmasaydı, geçen sene Türkiye'nin büyümesi yaklaşık yüzde 4,5 olacaktı. Ortaya çıkan rakam yüzde 2,9. Dolayısıyla 15 Temmuz'un ekonomimize verdiği zararın bilançosu aslında bu büyüme oranlarında görülüyor" dedi. Özlü, Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için sanayinin nitelik olarak büyümesinin önemli olduğunu söyledi.

BAŞKA BİR ÜLKE OLSAYDI

Türkiye’nin geçen sene yaşadığı talihsiz olaylara rağmen ekonomisinin yüzde 2,9 büyüdüğünü belirten Bakan Özlü, “Türkiye, darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Türkiye’nin maruz kaldığı hadiselere dünyanın herhangi bir ülkesi maruz kalsa inanın bırakın 2,9 büyümeyi, eksi büyüme olur yani eksi 2,9 küçülürüz” diye konuştu.

#Faruk Özlü
#Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı
#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.