Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit Han'ın 1890 yılında Fransızlara çizdirdiği ve bugün Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun birinci etabı olan Ordu-Sivas bağlantısı, Karadeniz'in dik dağ ve yamaçlarında bütün zor şartlara rağmen adeta Ferhat misali Türk mühendis ve işçiler tarafından tamamlanma aşamasına getirildi.
2. Abdülhamit'in 1876 yılında tahta çıkmasının ardından Anadolu'nun bölgelerini birbirine kavuşturmak amacıyla 1890 yılında Fransız mühendislere çizdirdiği Ordu-Sivas yolu 126 yıl sonra tamamlanma aşamasına getirildi.
Türk mühendisleri tarafından adeta Ferhat gibi dağları delerek inşa edilen, Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak en kısa yol olan ve halen tehlikeli virajlarla dolu 114 kilometrelik Ordu- Mesudiye yolu 88 kilometreye düşecek. Bunun yanı sıra 3.5 saat olan Mesudiye- Ordu güzergahı da 1 saate inecek. 325 km olan ve 5 saat süren Ordu- Sivas yolu ise 2.5 saate düşecek.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz-Akdeniz yolunun en zorlu ve yorucu etabı olan Ordu-Sivas yolunda sona gelindiğini belirtti.
Yılmaz, “Asrın projesinde artık sona yaklaşıldı. Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karadeniz-Akdeniz yoluyla birlikte, Ordu'dan Mesudiye 1 saate, Sivas ise 2.5 saate düşecek. 600 km'lik Karadeniz-Akdeniz yolu, Ordu-Sivas bağlantısının açılmasıyla birlikte tamamlanmış olacak. Yol sayesinde dağlar dize, İç Anadolu denize kavuşacak" dedi.
Dağların ve kayaların oyularak açıldığı yol güzergahında toplam uzunlukları 753 metre olan 8 adet köprünün 630 metrelik bölümünün tamamlandığını belirten Yılmaz, “Kalan 123 metre uzunluğundaki köprünün yapımı hızla sürüyor. Projede toplam uzunlukları 15 km olan 25 adet tünel bulunuyor. Bunun 20 tanesi tamamlandı, 5 tanesinin yapımı tamamlanmak üzeredir. Ordu-Sivas bağlantısı 2017 yılı sonunda hizmete açılacaktır" diye konuştu.