EDISYON:

'Daha fazla kadın rektör olsun'

İha
00:0020/10/2012, Saturday
G: 20/10/2012, Saturday
Yeni Şafak
'Daha fazla kadın rektör olsun'
'Daha fazla kadın rektör olsun'

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu: ''Kadın rektör sayısı artmalı.''

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Türkiye''de 169 üniversitesi sadece 11 kadın rektörün görev yaptığını belirterek bu sayının artması gerektiğini söyledi.

Aksaray Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı açılış töreni ve Uluslararası Yüksek Öğretim Sempozyumuna katılan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye''de 169 üniversitede sadece 11 kadın rektörün görev yaptığını, yüksek öğretimde kadının adı olmadığını belirterek,

Düzce Üniversitesi Rektörü Şerifoğlu, Türkiye'de 169 üniversiteden sadece 11'inde kadın rektörün görev yaptığını, bu sayının artması gerektiğini söyledi.

Aksaray Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı açılış töreni ve Uluslararası Yüksek Öğretim Sempozyumuna katılan Şerifoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki 169 üniversiteden yalnızca 11'inde kadın rektör olduğuna dikkat çekerek, bu sayının artması gerektiğini ifade etti.

Şerifoğlu, ''Türk Yüksek Öğretimi''nin son yıllarda aldığı büyük mesafeler var. Çok hızlı gelişiyor, her ilde bir üniversite kuruluyor ve bu üniversiteler içinde bulundukları illerin gelişimine katkılar yapıyorlar. Bu anlamda sevindirici gelişmeler var ama problemlerde var dediğiniz gibi. Yüksek öğretimin finansmanı ile ilgili sağlanan bütün kaynaklara, kaynak artışlarına rağmen hala finansmanla ilgili sorunlar var. Üniversitelerin kendi gelirlerini yaratma olanakları çok kısıtlı. Ayrıca özlük hakları ile ilgili problemler var ve üniversite öğretim üyelerinin özlük hakları uzun süredir iyileştirilmedi. Dolayısı ile bir profesör onca emeğe, derse rağmen gerekli bir maddi rahatlık içinde hareket edemiyor. Buda son derece önemli bir dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Araştırma altyapılarını kurmak için çok emek veriyoruz. O konuda daha fazla çaba harcanması gerekiyor. Bunların yanında yüksek öğretimin, benim bu konferanstaki ana konum olan kadın boyutu biraz zayıf. Yüksek öğretimde kadının adı yok maalesef. 169 üniversitede sadece 11 kadın rektör görev yapıyoruz. Bu anlamda yüksek öğretimde kadının daha fazla liderlik, yöneticilik pozisyonlarına aday olmasını, bu pozisyonlara yükselmesini teşvik edecek çözüm mekanizmaları, stratejilerin geliştirilmesi, destek mekanizmalarının kurulması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.