EDISYON:

Edirne'de kar yağışı başladı! Yarın okullar tatil olacak mı? 10 Ocak Çarşamba Edirne kar tatili açıklaması

16:189/01/2024, Salı
Yeni Şafak
Edirne
Edirne

Son dakika kar tatili haberleri yakından takip ediliyor. Meteorojoloji'nin kar yağışı uyarılarından sonra beklenen sağanak yağış geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden yurdun geniş kesiminde etkili olacak olan soğuk hava dalgası için uyarıda bulunmuştu. Edirne'de kar yağışı etkili olmaya başladı. Edirne'de kar yağışının etkili olması ile okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusu akıllara geldi. Edirne'de okullar tatil mi? Hangi ilçelerde okullar tatil? Yarın 10 Ocak Çarşamba Edirne kar tatili açıklaması var mı? İşte detaylı bilgiler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden yurdun geniş kesiminde etkili olacak olan soğuk hava dalgası için uyarıda bulunmuştu. Sabah saatlerinden itibaren megakentin bazı ilçelerinde kar, bazı ilçelerinde ise karla karışık yağmur görüldü. Edirne'de de kar etkili oldu. Peki, Edirne'de yarın 10 Ocak Çarşamba okullar tatil olacak mı?

Edirne'de yarın 10 Ocak Çarşamba okullar tatil olacak mı?

10 Ocak Edirne'de okullar ile ilgili Valilik'ten henüz bir açıklama yapılmadı. Kar yağışının devam etmesiyle birlikte gelecek olan yeni açıklamalara haberimizde yer vereceğiz.

VALİLİK PAYLAŞTI

Edirne Valiliğ'nden yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz, yaşanan kar yağışı ile birlikte ilimiz genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor." cümlelerine yer verildi.

Yarın okullar tatil mi?

Devam eden fırtına ve yağışla birlikte okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. Konuyla ilgili ilk açıklama Tekirdağ Valiliği'nden geldi:

"Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 9 Ocak 2024 Salı günü (bugün) temle eğitim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra;

Malkara ilçemizde 9 Ocak Salı günü (bugün) taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süre ile;

Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 9 Ocak Salı günü öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir."

Edirne Hava Durumu

Trakya Bölgesi'nde hava sıcaklığında ciddi düşüş yaşandı. Hava sıcaklığı Kırklareli'de eksi 4, Edirne eksi 3 ve Tekirdağ'da ise eksi 1 dereceye düştü.

Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar etkili oldu, yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı başladı. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Çorlu Atatürk Havalimanı'nda yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi.

Fırtına nedeniyle Tekirdağ ve Marmaraereğlisi ilçesinde balıkçılar denize açılamadı.

KEŞAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Edirne'nin Keşan ilçesinde de kar yağışı etkili oldu. Yağışla birlikte araçların üzeri, çatılar ve yerler beyaza büründü. Hava sıcaklığının 0 dereceye düştüğü Keşan'da kar, tipi şeklinde etkisini sürdürüyor.



#edirne
#kar tatili
#edirne kar tatili
#edirne hava durumu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.