
EBA e-içerik nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Sistemleri (MEBBİS) tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) e-içerik ile çeşitli bilgilerden faydalanabilir ve isterseniz de içeriklere katkıda bulunabilirsiniz. EBA öğrenci ve öğretmen girişi ile işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. İşte detaylı bilgiler.
hakkındaki detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Sistemleri (MEBBİS) tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sisteme giriş yaparak e-içeriklere ulaşabilir ve hem eğitim ile ilgili video,ses, görsel, ve yazılı bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
için tıklayınız
Neden e-içerik?
Çağımız toplumları artık bilgiyi öğrenmekle yetinmiyor. Bilgiyi en doğru yerde, en doğru hâliyle kullanıyor, bilgiden bilgi üretiyor.
Teknolojik gelişmelerin gittikçe hız kazandığı 21. yüzyılda bir önceki nesil, bir sonraki neslin hızına yetişemiyor.
Bilim dalları gittikçe artarken bilgiler derinleşiyor, alanlar özel uzmanlık istiyor. Eğitimde teknoloji kullanımını giderek arttırıyor, bilgi toplumuna uyum sağlayan bireyler yetiştirmek yeni hedef hâline geliyor.
Derslerde bilişim teknolojilerinin kullanılmasıyla sınıf seviyesine uygun ve güvenilir e-içerik ihtiyacı artıyor.
; elektronik tabanlı öğrenmenin temel bileşenidir.
Öğretmenin yeni ders araç gerecidir.
Bazen bir web sayfasıdır, bazen bir video…
Bazen bir sunudur, bazen bir animasyon…
Bazen bir ses dosyasıdır, bazen bir fotoğraf…
Bir vaka çalışması da e-içeriğiniz olabilir, bir animasyon veya harita da...
Paylaşmak istediğiniz bir haber de e-içerik olabilir, “eğitimde iyi örnek” olarak gösterilebilecek bir uygulama da…
E-içerik elektronik ortama aktardığınız veya elektronik herhangi bir ortamdan aldığınız her türlü eğitim materyalidir aslında...
Bu büyük havuza eklenen eğitimle ilgili her dosya, sizin gelecekteki e-içeriğiniz olmaya adaydır.
Şu anda test yayınında olan EBA, sizlerin desteğiyle gün geçtikçe büyüyecek. Çektiğiniz ders videolarını, ürettiğiniz içerikleri zaman içerisinde EBA'ya yükleyebilecek, tüm Türkiye ile paylaşabileceksiniz. EBA sizin katkılarıyla büyüyecek… Daha aydınlık bir gelecek için el ele eğitimi aydınlığa götürelim…
e-içerik oluşturma ve paylaşma platformu olan “İçerik Yönetim Sistemi”nde kendi içeriklerinizi üretebilir, ürettiklerinizi Türkiye'deki diğer öğretmenlerle paylaşabilir, diğer öğretmenler tarafından paylaşılan içeriklere erişerek onları da kullanabilirsiniz.
Uygulamaya gitmek için tıklayın.
EBA Sunum uygulaması, kolay ve dinamik bir şekilde online sunumlar hazırlamanızı sağlar. Etkileyici efektler ve özellikler ile herkese hitap eden sunumları online hazırlayabilir, bulut depolama alanınıza kaydedip sunumlarınıza her yerden ulaşabilirsiniz. Sunumlarınızı PDF olarak kaydedip çevrimdışı olarak her yere taşıyabilirsiniz.
Uygulamaya gitmek için tıklayın.
ideaLStudio öğretmenlerimizin e-öğrenme içerikleri hazırlayabilmesi için seçtiğimiz bir içerik geliştirme aracıdır. ideaLStudio e-öğrenme içeriklerinin hızlı, kolay ve yüksek kalitede hazırlanmasına imkân veren Web tabanlı bir içerik oluşturma aracıdır. ideaLStudio'yu kullanmak için temel bilgisayar becerilerine sahip olmak yeterlidir.
Uygulamaya gitmek için tıklayın.
Etudyo bir e-içerik geliştirme platformudur. Derslerinizi zenginleştirmek için bu platformu kullanarak kendi e-içeriklerinizi kolayca üretebilirsiniz. İçinde zengin imaj, video ve etkileşim gibi öğelerin bulunduğu geniş kütüphaneden faydalanabilirsiniz. E-içeriklerinizi paylaşabilir ve paylaşılan diğere-içeriklere de ulaşabilirsiniz.
Uygulamaya gitmek için tıklayın.
Xerte Çevrimiçi İçerik Geliştirme Editörü ile herkes hızlı ve kolay bir şekilde web tabanlı interaktif öğrenme materyalleri oluşturabilmektedir. Oluşturulan içerikler HTML5 uyumlu tüm cihazlarda çalışabilmekte ve duyarlı şablonları ile içerik hem küçük ekranlara hem de büyük ekranlı bilgisayarlara uyumlu hale gelmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 2. Kısa Film Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.
MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da bir otelde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "İnsan ve Mekan" konulu 2. EBA Kısa Film Yarışması ödül töreninde Milli Eğitim Yardımcısı Orhan Erdem bir konuşma yaptı.
"Milli Eğitim Bakanlığı ailesi olarak bizler eğitim seferberliğimizde çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi çeşitli vesilelerle kültür ve sanat etkinliklerinde buluşturmayı; bu etkinliklerde onlara ev sahipliği yapmayı vazgeçilmezlerimiz arasında görmekte ve çok önemsemekteyiz." ifadesini kullanan Erdem, eğitimin "okul" ve "derslik" olgularıyla sınırlandırılamayacak kadar geniş ve çok bileşenli bir kavram haline geldiğini ifade etti.
Erdem, bilimsel düşüncenin eğitimin temeli ve vazgeçilmezi olduğunu belirterek, "Temelinde bilimin yeşertildiği bir eğitim sisteminin nihai hedefi; soran, sorgulayan, merak eden, analitik düşünebilen, çözüm odaklı nesiller yetiştirmektir. Bakanlığımızın böyle bir eğitim sisteminin inşası için verdiği çaba, ayırdığı zaman ve enerji hiç şüphesiz takdire şayandır." değerlendirmesinde bulundu.
YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün, öğrenci ve öğretmenlerin araştırmacı, entellektüel, yenilikçi niteliklerini öne çıkarmak, onların bilimde ve sanatta ürettikleri eserleri sergilemelerine imkan sağlamak amacıyla EBA markasıyla 5 ayrı alanda yarışmalar düzenlediğini hatırlatan Erdem, bu yarışmalarla öğrencilerde emeğe saygı ve üretime katkı bilinci oluşturmayı, onlara iyi ve güzel şeylere sahip olmanın yolunun paylaşmaktan geçtiğini özümsetmeyi hedeflediklerini belirtti.
YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da teknolojiyi öğrencilerle buluşturmayı amaç edindiklerini ve FATİH projesiyle teknolojiyi öğrencilerle buluşturduklarını kaydederek bu konuda Türkiye'nin öncü olduğunu söyledi. Tırnakçı, "Büyük bir bilgi birikimi, büyük bir teknolojik alt yapı oluşturduk ve bunu ihraç edebilecek güce de geldik. Bu amaçla teknolojiyi edebiyatın diliyle buluşturup sanatın gücüyle bir araya getirerek filmler oluşturmak istedik. Bu üretilen filmleri de ödüllendirdik." dedi.
Siyah-beyaz televizyonlarda Charlie Chaplin'in kısa filmlerini izleyerek büyüdüklerini dile getiren Tırnakçı, "Mekanlarımız değişti, imkanlarımız değişti, şartlarımız değişti ama o aldığımız tat hala zihnimizde değerini muhafaza ediyor. Mekanlarla insana dair anlatımlar gelecek nesillerde de önemli izler bırakacak." diye konuştu.
Konuşmaların ardından yarışmaya katılanlara ödülleri dağıtıldı.
Yarışmada, öğrenci kategorisinde başarı ödülleri, İstanbul Taşoluk Anadolu Lisesi'nden "Yapboz" filmiyle Burak Yüksel, "Tebdil-i Mekan" filmiyle Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Enes Arda, Adana TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi'nden "İnsan ve Mekan" filmiyle Muhammed Cihazi, İstanbul Şehit Er Çağlar Mengü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden "Üç" filmiyle Recep Tayyip Günay ve Amasya Sosyal Bilimler Lisesi'nden "Mahkum" filmiyle Seyit Ahmet Kazancı'ya verildi.
Öğretmen kategorisindeki başarı ödüllerini, "İki Mevsim" filmiyle Adana Çukurova Anadolu Lisesinden Ali Aktemur, "Hayat Dediğin" filmiyle Antalya Acarbulut Anadolu Lisesinden Erhan Koncak, "Ağ" filmiyle Arnavutköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Gürkan Akın ve "Heny" filmiyle Şanlıurfa Gazi Anadolu Lisesinden Mehmet Nişancı almaya hak kazandı.
Jüri özel ödülleri öğrenci kategorisinde "Pandomima" filmiyle Adnan Çağın Doğan, öğretmen kategorisinde ise "Yılkı" filmiyle Hakan Sümer'e verildi.
Seyircilerin oylarıyla seçilen "Ben Seçtim Ödülünü" de öğrenci kategorisinde "Mekanlar İnsanlarla Değer Kazanır" filmiyle Fatih Karabaş, öğretmen kategorisinde "Çantadaki Mutluluk" filmiyle Muhsin Kavalcı aldı.
Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
e-içerik nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Sistemleri (MEBBİS) tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) e-içerik ile çeşitli bilgilerden faydalanabilir ve isterseniz de içeriklere katkıda bulunabilirsiniz. EBA öğrenci ve öğretmen girişi ile işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. İşte detaylı bilgiler.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.