
e-YDS sınav giriş belgesi erişime açıldı. ÖSYM tarafından 12 Kasım Cumartesi günü yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (E-YDS) 2016/11 için sınav giriş belgesini görüntülemek isteyen adaylar haberimizden yararlanabilirler. ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapmak ve detaylı bilgileri öğrenmek için yazımızın devamına bakabilirsiniz.
almak için hemen tıkla. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (
) kapsamında 12 Kasım Cumartesi günü yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (E-YDS) 2016/11 için sınav giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C kimlik no ile giriş yaparak eYDS sınav giriş belgesine ulaşabilirsiniz.
için tıkla
ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, İngilizce alanında 24 Aralık'ta Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak e-YDS için başvurular 16 Aralık'a kadar devam edecek.
Sınav saat 14.00'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.
Sınava alınacak aday sayısı e-YDS sınav binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 3 bin 760, İstanbul'da 431, İzmir'de 72 olarak belirlendi.
Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dahil edilecek. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.
Adaylar, sınav ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER" alanından ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemini kullanarak, T.C. Kimlik Numarasını belirterek kredi kartı/banka kartı ile yatıracaklardır. Bankadan sınav ücreti ödemesi kabul edilmeyecektir. Sadece kredi kartı/banka kartı ile sınav ücreti ödeyen adayların e-YDS için başvuruları kabul edilecektir.
Adaylar, katılmak istedikleri e-YDS için sınav ücretlerini, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihleri arasında kredi/banka kartı ile yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin ilk günü saat 14.00'te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin son günü saat 23.59'da sona erecektir.
T.C. Kimlik Numarasını olmayan adaylardan daha önceden Y.U. Numarası bulunan adaylar mevcut Y.U. Numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır.
T.C. Kimlik Numarası bulunmayan KKTC uyruklu, yabancı uyruklu ve uyruğu olmayan adaylar, T.C. Kimlik Numarası olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi'nden (MERNİS) almış oldukları “9" ile başlayan, 11 rakamdan oluşan Yabancı Uyruklu (Y.U.) Numarasını (yabancı kimlik numarası) kullanacaklardır. Bu adayların kişisel bilgileri MERNİS'ten ÖSYM kayıtlarına yansıtılacaktır.
MERNİS'ten Y.U. Numarası edinmemiş adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden Y.U. numarası edinme formunu doldurarak onaylayacaklar ve böylece bir “Belge Kodu" edineceklerdir. Bu formun bir dökümü ve geçerli kimlik belgeleri ile birlikte ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine başvurarak ücreti karşılığı Y.U. numaralarını edinecekler ve bu numarayı kullanacaklardır.
Başvuru süresince KKTC hariç yurt dışında bulunan adaylardan MERNİS'te Y.U. numarası bulunmayanlar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden Y.U. numarası edinme formunu doldurarak edindikleri “Belge Kodu" ile ÖSYM Çağrı Merkezinden Y.U. numaralarını alacaklar ve bu numarayı kullanacaklardır.
e-YDS'de sınava alınacak aday sayısı ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjan ile sınırlı kalacağından sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve ödeme kabul edilmeyecektir. e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.
Sınav ücretinin ödenmesinde adayların bildireceği T.C./YU KİMLİK NUMARASI'nın doğruluğu çok önemlidir.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) hiçbir kaydı bulunmayan adaylardan MERNİS'te de “KİMLİK BİLGİLERİ" bulunmayanlar, sınav ücretini ödeyemeyeceklerinden kılavuzda belirtilen bilgiler çerçevesinde YU numarası temin etmeleri gerekmektedir.
Sınav ücretini ödeyen adaylardan;
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adayların, e-YDS için ödemiş olduğu sınav ücreti e-YDS başvuru kaydı olarak sisteme yansıtılacaktır.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kaydı olan adaylardan Sistemde (ais) geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini ilgili sınava başvuru tarihleri içerisinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden resmi iş günü ve resmi iş saatinde yaptırmak zorundadır. Bu işlemi yaptırmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) hiçbir kaydı olmayan adayların, ücret ödemede bildirdikleri T.C./YU KİMLİK NUMARASI'na göre MERNİS'ten alınan “KİMLİK BİLGİLERİ", ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ'ne kaydedilecektir. Bu adayların fotoğraflarının sisteme kaydını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yaptırmaları ve aday şifrelerini edinmeleri gerekmektedir. Adaylar, fotoğraflarının sisteme kaydını ilgili sınava başvuru tarihleri içerisinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden resmi iş günü
ve resmi iş saatinde yaptırmak zorundadır. Bu işlemi yaptırmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Bu adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) bulunmayan adres/iletişim bilgilerini ise sisteme kendileri kaydedeceklerdir.
Adayların e-YDS için ödemiş olduğu sınav ücreti, e-YDS başvuru kaydı olarak sisteme yansıtılacaktır. Adayların sınav ücretini ödedikten sonra başvuru süresi içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais.osym.gov.tr) T.C./YU Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak e-YDS için ödemiş olduğu sınav ücretinin e-YDS başvuru kaydı olarak sisteme yansıtıldığını, başvuru formundaki fotoğraflarını kontrol etmeleri ve e-YDS başvurularını görüntülemeleri gerekmektedir.
* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına,
Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,
Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,
Kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla
Su hariç yiyecek, içecek vb. gıda maddeleriyle,
İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.
Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak, yukarıda belirtilen araç gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu tür araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtlarının gerektiğinde kanıt olarak kullanılacağı unutulmamalıdır.
Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavın başlama saatinden en az 30 dk önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
Tüm adaylar ÖSYM'nin İnternet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne ve 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine uymak zorundadır.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.