Mesajla ve İnternetten e-Devlet Şifresi Alma Yöntemleri

13:156/03/2021, Cumartesi
G: 6/03/2021, Cumartesi
Yeni Şafak
e-Devlet şifresi alma işlemi: Mesajla ve internetten e-Devlet şifresi alma yöntemleri
e-Devlet şifresi alma işlemi: Mesajla ve internetten e-Devlet şifresi alma yöntemleri

E-Devlet Şifresi Alma yöntemi için kurumda daha önce doğrulamasını yaptığınız bir cep telefonu numaranızın bulunması gerekmektedir. Eğer, daha önce tanımlama yapmadıysanız, yeni şifre almak için size en yakın PTT şubesine giderek bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Doğrulamayı daha önce yapmış olanlar için İnternetten e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? sorusunun yanıtını haberimizde hazırladık. E-Devlet şifresi alma yöntemleri için şifrenizi unuttuysanız ya da değiştirmek isterseniz yapmanız gereken işlemleri adım adım anlattık. Peki, Mesajla ve İnternetten e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

e-Devlet şifresi alma işlemi için
öncelikle kişinin kimlik doğrulaması yapması gerekir. Kullanıcı adı, parola ve eposta gibi bilgilerle
E devlet şifresi
kimlik doğrulaması işlemi yapılır. Kimlik numarası, şifre, e-imza, mobil imza, TC kimlik kartı bilgileri kullanılarak e Devlet şifresi alınmaktadır.
MESAJLA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA VAR MI?
Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi
yapılmamaktadır.
e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
İLK DEFA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA

İlk defa e-Devlet şifre alma işlemi için PTT'ye gidilmesi gerekir. Hiç şifre almadıysanız, ilk olarak PTT ye giderek 2 TL karşılığında şifre aldıktan sonra kendi şifrenizi oluşturarak işlem kaydınızı devam ettirebilirsiniz.


Gizlilik esaslarının ihlal edilmesi gerekçesiyle telefonla e-Devlet şifresi alınmadığı gibi ilk olarak PTT den kişiye özel hazırlanan şifre bilgileriyle e-Devlet kapısına giriş yapılmaktadır. Herhangi bir PTT şubesine giderek görevlilerden yardım isteyerek kimlik kartınızı teslim ederek kısa sürede şifre alarak size özel yapılandırılan
E devlet şifresi
ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
İNTERNET BANKACILIĞI İLE E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
İnternet bankacılığı ile e-Devlet giriş işlemi
internet bankacılığı müşterisiyseniz
sayfasını tıklayarak e-Devlet kapısına giriş yapılmaktadır. PTT'ye gitmeden e-Devlet şifresi alma işlemini internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. Anlaşmalı herhangi bir banka üzerinden kayıtlı olmanız yeterlidir. Bankacılık işlemleri için üyeliğinizin bulunduğu bankayı seçerek internetten e-Devlet şifresi alma yöntemini gerçekleştirebilirsiniz.
E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

e-Devlet Şifresi Alma işlemi
sonrası şifrenizi unuttuysanız, öncelikle
sayfasına gidin.
Ardından mevcut olan Kimlik tipini seçin. Seçebileceğiniz kimlik tipleri arasında,
T.C. Nüfus Cüzdanı
,
Mavi Kart
,
Yeni Kimlik Kartı
ve
Geçici Kimlik Belgesi
seçenekleri yer alır.
  • Kimlik tipini seçtikten sonra “
    T.C. Kimlik No
    ” bölümüne bilgileri girin.
  • T.C. Nüfus Cüzdanı
    ,
    Mavi Kart
    ve
    Yeni Kimlik Kartı
    seçeneklerinden birini seçtiyseniz “
    Seri No
    ” kısmını doldurun. Not:
    Nüfus cüzdanınızın ön yüzünde bulunan üç haneli seri numarasıdır. Örn: A11.
  • Geçici Kimlik Belgesi
    seçeneğini işaretlediyseniz, “
    Belge No
    ” kısmını doldurmanız gerekir. Geçici kimlik belgenizde bulunan belge numarasıdır.
  • Bir sonraki seçenekte birinci derece yakınlarınızdan birine (Anne, Baba, Eş, Çocuk) veya kardeşinize ait T.C. Kimlik Numarasını girin.
  • Devam butonuna tıkladıktan sonra cep telefonunuza gelen doğrulama mesajını da kaydederek şifre değiştirme ekranına geçeceksiniz.

Şifreyi şahsen başvuru yöntemini kullanarak yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edebilir dış temsilciliklerden detaylı bilgi alarak şifre işlemlerini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. PTT yoluyla 2 TL karşılığında aldığınız şifreyi değiştirebilir sisteme giriş yaparak iletişim bilgilerinizle SMS kimlik onayı işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. SMS olarak size gelen onay mesajında telefon numarası onay işlemi istenecektir.

#e-Devlet
#e-Devlet şifresi alma