|

Zorba hukuku!

FETÖ’nün uydurduğu sahte belgelerle ABD’de yargılanan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya 32 ay ceza verildi. Davada aleyhte ifade veren tanık, FETÖ’cü çıkmış, davanın hakimi Berman ise Türkiye’de FETÖ tarafından ağırlandığını itiraf etmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:09 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’
Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’

FETÖ’nün tezgahladığı kumpasla 14 aydır ABD’de hapis bulunan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya 32 ay hapis cezası verildi. Atilla, hapiste bulunduğu süre toplam cezadan düşüleceği için 18 ay daha mahkum olarak cezaevinde yatacak. Kararı açıklayan davanın hakimi Richard Berman, Türkiye’de FETÖ tarafından ağırlandığını dava sürecinde itiraf etmişti. Davada kullanılan sahte belgeleri Türkiye’den çıkartan ve Atilla aleyhinde tanıklık yapan firari FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’ın da FBI’dan 50 bin dolar aldığı ortaya çıkmıştı.

Atilla’nın karar duruşması dün yapıldı. ABD’deki İran yaptırımları davasına bakan yargıç Berman, Atilla’yı 32 ay hapis cezasına çarptırdı. Atilla’nın avukatları kararı temyize götüreceklerini açıkladı. 3 Ocak’taki duruşmadan suçlu bulunan Atilla’nın ceza duruşması son olarak 7 Mayıs’tan 16 Mayıs’a ertelenmişti. Savcılık davanın yargıcı Berman’dan Atilla için 188 aydan fazla (15,5 yıl) hapis ile 50 bin ila 500 bin dolar para cezası vermesini talep ediyordu. Jüri, Atilla’yı hakkındaki 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulmuş, “kara para aklama” suçlamasında ise masum olduğuna karar vermişti.

  • Sahte delillerle mahkum edildi
  • Dışişleri Bakanlığı, davanın FETÖ mensuplarınca hazırlanan sahte delillere hazırlandığını vurgulayarak, Hakan Atilla’nın suçsuz olduğunu açıkladı. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Dava sürecinde FETÖ mensuplarınca hazırlanan sahte delillere ve yalan ifadelere itibar edilmesi yargılamanın meşruiyetini ortadan kaldırmıştır” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargılanan Hakan Attila hakkındaki karara ilişkin, “New York Güney Mahkemesi bugün adil yargılama ilkesiyle bağdaşmayan ve tamamen kurgudan ibaret bir sürecin sonucunda Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı suçsuz olduğu halde 32 ay hapis cezasına mahkum etmiştir.” ifadesine yer verildi.
BU KARARIN EMSALİ YOK

Bakanlık’tan yapılan yazılı Açıklamada, mahkemenin yabancı bir devletin kamu bankası temsilcisini mahkum ederek, ABD yaptırımlarına ilişkin mevzuatın uygulanmasında emsali olmayan bir karara imza attığı vurgulandı.

#Hakan Atilla
#Halkbank
#ABD
#FETÖ
6 yıl önce