logo
EDISYON:

Zirveden 11 ton çöp çıktı

04:007/06/2019, Cuma
G: 7/06/2019, Cuma
Yeni Şafak
8 bin 848 metre yükseklikteki Everest Dağı’na bu yıl tırmanan 11 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.
8 bin 848 metre yükseklikteki Everest Dağı’na bu yıl tırmanan 11 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Dünyanın zirvesi Everest’te haftalardır yürütülen çalışmalarda 11 ton çöp toplandı. Yetkililer, temizlik sırasında, önceden hayatını kaybeden 4 dağcının cesedine de ulaşıldığını bildirdi. Ancak dağda, toplanandan daha fazla çöpün olduğu belirtiliyor.

DAĞCILARIN CESETLERİ BULUNDU


Nepal’de yetkililer hükümet tarafından “Sagarmatha Temizlik Kampanyası”nın başlatıldığı 14 Nisan’dan itibaren Everest’te yaklaşık 11 bin kilogram katı atık toplandığını bildirdi. Nepal Turizm Genel Müdürü Dandu Raj Ghimire, temizlik sırasında gıda ambalajları, konserve kutuları, şişeler ve boş oksijen tüpleri toplandığını, ayrıca dağda önceden hayatını kaybeden ve kar altında kaldığı için bulunamayan 4 dağcının da cesedine ulaşıldığını kaydetti.

  • 207 bin dolarlık kampanya
  • Dandu Raj Ghimire’e göre, temizlik kampanyası yaklaşık 23 milyon Nepal Rupisine (yaklaşık 207 bin dolar) mal oldu. Toplanan çöplerden bir kısmının helikopterlerle başkent Katmandu’ya gönderildiği ve temizlik kampanyasının resmi olarak sona erdiği bir törende geri dönüşüme verildiği ifade edildi. Temizlik kampanyasını “başarılı bir görev” olarak nitelendiren yetkililer, hala toplanandan daha fazla çöpün Everest’ten kaldırılması gerektiğine işaret etti.

#Everest
#Çöp

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.