
Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Direktörü Ferhad Şami, Suriye'de muhaliflerin Halep'e yürümesi sonrası Türkiye'nin kendilerine operasyon düzenleyeceğini söyledi. "Tel Rıfat ve Şeyh Maksud’da uzun süre dayanamayız." diyen Şami, "Kaybedeceğimizi bildiğimiz bir savaşta yoldaşlarımızı feda edemeyiz." diyerek bölgeden kaçacaklarını söyledi.
Suriye'de Beşşar Esed rejimi karşıtı gruplar, 27-28 Kasım'da Halep'in batı kırsalından merkeze doğru operasyon başlattı.
Hızla ilerleyen muhalifler, Halep ve İdlib illerinde 70'den fazla yerleşim yeri ve noktayı ele geçirdi.
Bugün itibarıyla, İdlib ve Halep cephe hatlarında yaklaşık 550 kilometrekarelik bir alanın kontrolünü sağlayan muhalifler, Esed rejiminin savunma hattını kırarak kent merkezine girmeye başladı.
Muhalifler, Hamdaniyye, Şehba, Azamiyye, Furkan, Ramusa, Eşrefiyye ve Ansari'de kontrolü ele aldı.
Muhaliflerin ilerleyişi sonrası YPG tutuştu
Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Direktörü Ferhad Şami, muhaliflerin Halep'e yürümesi sonrası Türkiye'nin kendilerine operasyon düzenleyeceğini söyledi.

'Operasyonun arkasında Türkiye'nin olduğunu' söyleyen Şami, "Halkımız da duyarlı olsun ve mevcut duruma göre kendini örgütlesin" dedi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Beter olun katil teröristler

Allah belanı versin PKK

gacin türkler geliyor

İngiliz ve Amerikan istihbarat teşkilatı adamı böyle satar Heval. Lakin! oyun, büyük. Amaç, Türkiye- İran savaşı çıkartmaktır. Aslında,sahada İngiliz ve Amerikan istihbarat teşkilatı var. UYANIK OLMAK LAZIM.

Her fırsatta Ortadoğu’da bizsiz bir şey olmaz, TC oyun kurucu bir devlet derken boşuna denmiyor. ülkem oyun oynamıyor oyun kuruyor.!!! Çapulcu sürüsü bunu göreceksiniz

geberin