EDISYON:

Yaptırımı kaldırın gaz sevkiyatı başlasın: Sömürmeye alışmışlar

00:1118/09/2022, Pazar
G: 18/09/2022, Pazar
Yeni Şafak
Rus liderden “Kuzey Akım-2’yi açın” çağrısı.
Rus liderden “Kuzey Akım-2’yi açın” çağrısı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi sonrasında Rus basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin (AB) enerji krizi konusunda Moskova’yı suçlamasına tepki gösterdi.

Avrupa’daki krizin, Ukrayna savaşıyla değil çok daha önce başladığını belirten Putin, “Bu tür suçlamalar, AB’nin kendi ülkelerindeki öfkeli vatandaşlarından korunmasını sağlamak için gerekiyor” dedi. Avrupa’nın enerji kriziyle mücadelede Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattına yönelik yaptırımları kaldırabileceğini vurgulayan Putin, “En nihayetinde, eğer durum sizin için çok kötüyse, yıllık 55 milyar metreküp kapasiteye sahip Kuzey Akım- 2’ye yönelik yaptırımları kaldırın. Sadece düğmeye basın ve sevkiyatlar başlasın” ifadelerini kullandı.

'SÖMÜRMEYE ALIŞMIŞLAR’

Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatının Polonya’nın yaptırımları ve Ukrayna’nın üzerinden geçen gaz miktarını azaltması nedeniyle etkilendiğini anlatan Putin, Avrupa’nın yeşil enerji dönüşümü için hidrokarbon kaynakların kullanımını gereğinden fazla hızlı azaltmaya çalışarak da hata yaptığını söyledi. Rus lider, Avrupalı ülkelerin sömürgecilik felsefesiyle yaşamaya devam ettiklerini belirterek, “Başkalarının pahasına yaşamaya alışmışlar ve pratik günlük siyasetlerinde hâlâ bu paradigmadan kurtulamıyorlar. Ancak artık daha medeni davranmanın zamanı geldi” değerlendirmesinde bulundu.

#Putin
#Avrupa
#Gaz
#Şanghay

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.