|

Wikileaks Pensilvanya’dan saldırdı

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından daha önce diğer ülkelerden sızdırılan belgelerle dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran Wikileaks adlı internet sitesi atağa geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:51 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ak Parti ile ilgili 300 bin belge yayınlayacağını açıklayan Wikileaks'in “Siyasi İktidar Yapısı” başlığı altında paylaştığı belgelerin, aslında gönderilmiş ve alınmış maillerden oluştuğu ortaya çıktı. Maillerde bilgisayarları ele geçirme amacı taşıyan spam maillerin hayli fazla oluşu dikkat çekti.



İRMİKLİ MÜCADELE


“Mücadeleye hazırlanın” şeklinde duyurulan belgelerde Osmaniye Belediyesi'nin Mevlid Gecesi'nde ikram ettiği irmik tatlısı, çeşitli kişiler tarafından gönderilmiş olan şiirler, vatandaşın istekleri bulunuyor. Belgelerin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya eyaletinden atıldığı ortaya çıktı. Atılan tweet'in açık unutulan konumunda “Pensilvanya, USA” ibaresi de tweetle birlikte herkes tarafından görüldü. Öte yandan Wikileaks, belgeleri yayınlamasının ardından Twitter hesabı üzerinden “FETÖ/Gülen konulu 1417 AKP Maili” şeklinde bir paylaşım daha yaptı. Ancak Wikileaks'in yönlendirdiği aramada takipçilerin gözlediği ilk mailler bir mail adresinden gönderilen tatil fırsatları içeren mailler oldu.


#Wikileaks
#Ak Parti
#FETÖ
8 yıl önce