Viyana’da ahlaksız afiş!

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0014/08/2016, Pazar
G: 14/08/2016, Pazar
Yeni Şafak

Avusturya, ‘Bu kadar da olmaz’ dedirten bir çirkinliğe imza attı. Viyana Havalimanı’ndaki panoya “Türkiye’de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor” ahlaksız yazısı yazıldı. Çirkin yazı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun girişimiyle kaldırıldı.

Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan “Türkiye tatiline gitmeyin?” afişine izin veren Avusturya, bu kez daha büyük bir rezilliğe imza attı. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki havalimanında “Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor” yalanının yer aldığı ahlaksızca yazı, elektronik duyuru panosuna yansıtıldı.





ÇAVUŞOĞLU DEVREDE


Viyana Havalimanı'nda Türkiye ile ilgili ahlaksız yazının yayınlandığı yönündeki bilgiler üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya müdahale etti. Çavuşoğlu'nun direktifiyle harekete geçen Avusturya'daki Türk Büyükelçiliği yazının kaldırılmasını sağladı. Öte yandan Avusturya Maslahatgüzarı da, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Türkiye'nin tepkisi dile getirildi. Avusturya, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ihaneti protesto eden vatandaşların evlerine Türk bayrağı asmasını yasaklamıştı.


#Avusturya
#Viyana

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.