Türkmen Dağı'nda ne oluyor?

Yeni Şafak
22:1420/11/2015, Cuma
G: 21/11/2015, Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Şirin, Türkmen Dağı'nda gerçekleştirilen katliama ilişkin olarak, "Fiili olarak bütün dağ düşmedi ama tüm kontrol Esed'in altında. Türkmenlerin bugüne dek gördüğü en büyük kara, hava ve deniz saldırısıydı" dedi.

Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Şirin, Türkmen Dağı'nda gerçekleştirilen saldırıları Tvnet'te değerlendirdi.



Şirin'in açıklamasından satır başları:


"Kızıl Dağ, Türkiye noktasında sıfır noktadaki tepeye hakim olunduğunda tüm bölgeye sahip oluyor.



Rusya baştan beri rejime destek sağlıyor. Rusya'nın gelişiyle denklemin değişeceği belliydi. Esed'in kontrolündeki bölgeleri güvenli duruma getirip, sonra adım attılar. Türkmen Dağı'na hakim olmak istediler. Fiili olarak bütün dağ düşmedi ama tüm kontrol Esed'in altında. Türkmen güçleri, 10-15 köyü boşalttı. Türkiye sınırına yakın bir bölgeye yerleştiler.



"5 kişi bir araya gelse bombalıyorlar"

Türkmenlerin bugüne dek gördüğü en büyük kara, hava ve deniz saldırısıydı. Saatler içerisinde binlerce bomba ve füze düştü. Klasik yöntemlerle direnen gençlerimizin karşı koyacak imkanları yok. 5 kişi bir araya gelse, üzerilerine füze ve bomba düşüyor.



Ateş ocağa düştükten sonra 'ne yapılabilir?' diye konuşmaya gerek yok. Katliamdan dolayı oradakilerin bu tarafa geçmeleri gerekiyor. Söylemler eyleme geçmedikçe bir anlama kalmaz.



Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın, Bayırbucak için hassasiyetini biliyoruz. Türkiye'nin elini masada zayıflatmak için bu saldırılar oldu. En kısa sürede Esed'in gitmesini sağlayıp, demokratik ülkemizi kurmamızı istiyorduk. Artık Suriye konusu, uluslararası arenaya dönüştü. Esed'in eli güçlendi."








#türkmenler
#esed
#suriye