|

Türkiye'nin yanındayız

Dünyanın dört bir yanında yaşayan Türkler ve Müslümanlar başarısız FETÖ darbe girişimini protesto etti. Beyrut’tan New York’a, Johannesburg’tan Amman’a binler darbe girişiminin püskürtülmesini sevinçle karşıladı. Terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Gülen’in evinin önünde toplanan Türkler “Obama Gülen’i eve gönder”, “İdam gelsin ihanet bitsin” şeklinde sloganlar attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:50 - 17/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Amerika'nın Chicago ve New York kentlerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimine tepki amaçlı gösteriler düzenlendi. Akademik çalışmalar için ABD'de bulunan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyeleri, Türkiye'nin Chicago Başkonsolosluğu önünde “darbeye hayır”, “Türkiye teslim olmayacak” ve “Türkiye düşmeyecek” yazılı pankartlarla bir araya geldi. Chicago'daki gösterilerin ikincisi ise kentte yaşayan Müslümanlar tarafından gerçekleştirildi. Türk akademisyenlerin de destek verdiği gösteri, ABD basını tarafından da takip edildi. Türk bayraklarının yanı sıra “Türkiye'yi destekliyoruz” ve “darbeye hayır” yazılı pankartlar taşıyan grup, darbe girişiminin kabul edilemez olduğu mesajını verdi.



Erdoğan büyük lider


Ürdün asıllı Amerikalı Abdulkerim Assaf, Türk halkı ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyerek “Erdoğan, büyük bir lider. Erdoğan halkına, halkı da Erdoğan'a saygı duyuyor. Erdoğan'ın halkından sokağa çıkmasını istemesinden saniyeler sonra milyonlarca kişi demokrasiyi korumak için meydanlara döküldü. İşte biz de bu büyük lidere destek olabilmek için buradayız. buradaki herkes bugün birer Türk'tür. Bugün hepimiz Türküz” ifadelerini kullandı.





Gazze Türkiye'nin yanında


Gazze Şeridi'nde de Türkiye'deki darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını kutlamak için gece saatlerinde yeniden gösteri düzenlendi. Hamas hareketinin çağrısı üzerine yatsı namazının ardından Gazze'nin merkezinde toplanan Filistinliler, Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olmasını bir kere daha kutladı. Eylemde, “Gazze, zor zamanlarında Türkiye'nin kendisine verdiği desteği unutmayacak”, “Allah'ım Türkiye'yi ve halkını koru” yazılı dövizler taşındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri ve Türk bayraklarının taşındığı kutlamada, Türkçe ve Arapça şarkılar çalındı. Gazze'de önceki gün 4 kutlama düzenlenmişti.





Meşruiyete evet, darbeye hayır


Suriye'nin kuzeybatısındaki muhaliflerin denetiminde bulunan İdlib'te yüzlerce kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederek Türk halkına destek verdi. Suriyeliler, Türkçe ve Arapça ''Türkiye, benim onurumun yüceliğidir. Erdoğan kalıcıdır.'' yazılı dövizler taşıdı. Pakistan, Somali, Lübnan, Tunus, Üsküp, Ürdün, Kosova'da da düzenlenen gösterilerde “Biz ümmeti Muhammediz'', “Meşruiyete evet, darbeye hayır”, “Canımızla kanımızla sana fedayız Erdoğan”, “En büyük Türkiye”, “Türkiye bizim başkasının değil” sloganları atıldı.





#FETÖ
#Gazze
#İdlib
8 yıl önce