TSK ve ÖSO Cerablus'ta ilerliyor

Yeni Şafak
Yılmaz Bilgen
13:0429/08/2016, Pazartesi
G: 29/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Çarşamba günü başlatılan Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında TSK ve ÖSO'nun Cerablus yönündeki ilerleyişi devam ediyor. Cerablus'un güney ve batı yönlerinde ilerleyişi sürdüren muhalifler, 7 köyü daha ele geçirdi.

24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri destekli ÖSO savaşçılarının ilerleyişi sürüyor. Bu sabah, güney ve batı yönünde yürüyüşünü sürdüren ÖSO, 7 köyü ele geçirdi. Muhalif gruplar Tamure, Helvancı, Tugher Sağir, Tugher Kebir, Zahiriye, Zor Mağara ve Umm Susa köylerinde kontrol sağladı.



Sabah saatlerinde DAEŞ Zahiriye köyünde bulunan muhalif mevzilere intihar saldırısı düzenledi. Bomba yüklü araç muhalifler tarafından hedefine ulaşmadan imha edildi.

Bugün ele geçirilen noktalardan sonra muhaliflerin Münbiç merkezine uzaklığı 14 kilometreye kadar düştü. Bir diğer ilerleme yönü olan Çobanbey'le muhalifler arasında ise 35 kilometre mesafe bulunuyor. Ele geçirilen bölgelerin artmasına paralel olarak Cerablus cephesine dönük muhalif asker takviyesi de sürüyor. Suriye'nin farklı bölgelerinden direnişçi askerler Cerablus cephesine ek güç olarak gönderiliyor.
















#Cerablus
#TSK
#Fırat Kalkanı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.