EDISYON:

Trump'tan gövde gösterisi: Suikast girişiminin ardından ilk kez halk karşısına çıktı

07:2516/07/2024, Salı
G: 16/07/2024, Salı
AA
Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı.
Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Eski ABD Başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, suikast girişiminin ardından ilk kez halk karşısına çıktı. Eski ABD başkanı sürpriz bir hamle ile bir zamanlar kendisini en çok eleştiren isimlerden biri olan JD Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak atadı.

Trump, Milwaukee'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ne katıldı.

Kongre katılımcıları Trump'ı alkışlar ve çığlıklarla karşılarken, eski Başkan da gülümseyerek onları selamladı.

Sürpriz hamle

Kulağında bandajla kongreye katılan Trump'ın yanında bugün açıkladığı başkan yardımcı adayı J.D Vance de yer aldı.

Trump düzenlenen kongreden birkaç saat önce Truth Social'da paylaştığı bir mesajla başkan yardımcısı adayının Senatör JD Vance olduğunu açıkladı:

"Uzun uzun düşünüp diğer pek çok kişinin olağanüstü yeteneklerini de göz önünde bulundurduktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmeye en uygun kişinin Ohio Eyaleti Senatörü JD Vance olduğuna karar verdim. "

'ABD'nin Hitleri' diye bahsetmişti

İngiliz Guardian gazetesine göre bu sürpriz bir hamleydi. Trump ilk kez göreve geldiğinde, Vance'in aday gösterilmesinin olası görünmemesi mümkün değildi çünkü Vance sert Trump eleştirmenleri arasında yer alıyordu. Bir keresinde Trump'ı 'berbat bir aday' olarak tanımlayan Vance, arkadaşına yazdığı bir mektupta Trump'tan 'ABD'nin Hitler'i' diye bahsetmişti.

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.

FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.







#Donald Trump
#ABD
#Suikast girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.