|

Trump'ın mitinginde ateş açıldı: Kurşun kafasını sıyırdı

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın gerçekleştirdiği miting sırasında ateş açıldı. Art arda birkaç kez açılan ateşte bir kurşun Trump'ın kafasını sıyırdı. Korumaları tarafından kürsüden indirilen Trump araçla alandan uzaklaştırıldı.

01:36 - 14/07/2024 Sunday
Güncelleme: 09:49 - 14/07/2024 Sunday
ABD Başkan adayı Donald Trump
ABD Başkan adayı Donald Trump

ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken, silah sesine benzer patlamalar sonucunda sağ kulağından yaralandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Trump, eyaletin Butler şehrinde kürsüde konuşurken, yaklaşık 7 el silah sesine benzer patlama duyuldu.



İlk patlamanın ardından Trump'ın kürsüde sağ kulağını tuttuğu görüldü. Patlamalar devam ederken, korumalar kürsüye atlayarak, Trump'ın etrafını sardı.


Patlamalar, mitinge katılan vatandaşlar arasında da paniğe neden oldu. Trump'ın, korumalar kendini kürsüden indirmeden önce sağ yanağında kanlar akarken, yumruğunu havaya kaldırdığı görüldü.

Miting alanında panik devam ederken, korumalar, Trump'ı acil olarak zırhlı aracına götürdü.

'Kurşunun derimi parçaladığını hissettim'

Eski ABD Başkanı Donald Trump, dünya tarihine geçen bu suikast teşebbüsü sonrası ilk açıklamasında, "bir kurşunla vurulduğunu ve kurşunun sağ kulağının üst kısmını delip geçtiğini" ifade etti.


Trump, kendine ait Truth adlı sosyal mecran üzerinden yaptığı açıklamada, "Bir vızıltı sesi, silah sesleri duyduğumda bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım ve kurşunun derimi parçaladığını hissettim. Çok fazla kanama oldu, o zaman ne olduğunu anladım” ifadelerini kullandı.

Trump'a yönelik bir suikast girişimi olup olmadığıyla ilgili incelemeler sürüyor. Saldırgan dahil iki kişi hayatını kaybetti. Bir izleyici de ağır yaralandı.


Beyaz Saray: Biden olay hakkında bilgilendirildi

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski ABD Başkanı ve ABD Başkan adayı Donald Trump'ın miting esnasında uğradığı silahlı saldırı hakkında bilgilendirildiğini duyurdu.

Beyaz Saray'dan, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada;
"ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı 'olay hakkında' bilgilendirildi." ifadesi kullanıldı.

#ABD
#Trump
#miting
#ateş açma
2 months ago