EDISYON:

Trump: Raporlara ihtiyacım yok çünkü zekiyim

Yeni Şafak
12:2212/12/2016, Pazartesi
G: 12/12/2016, Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'nin 45'inci Başkanı Donald Trump.
ABD'nin 45'inci Başkanı Donald Trump.

ABD başkanı seçilen Donald Trump, günlük istihbarat raporlarına ihtiyacı olmadığını belirterek, "İhtiyacım yok, çünkü zeki bir insanım. 8 yıl boyunca aynı şeyleri duymak istemiyorum" dedi.

ABD'de 8 Kasım'da başkanlığa seçilen Donald Trump, yine ilginç açıklamalar yaptı. Katıldığı bir TV programında konuşan Trump, Raporlara ihtiyacım yok, çünkü zekiyim" dedi.



ABD başkanı seçilen ve koltuğu Ocak ayı sonunda mevcut başkan Barack Obama'dan devralmaya hazırlanan Donald Trump, Fox News'ten Chris Wallace'ın konuğu oldu.



Pazar akşama yayınlanan programa katılan Trump, kendisine yöneltilen sorulara ilginç cevaplarıyla dikkati çekti.






Diğer ABD başkanlarının aksine, istihbarat örgütlerinden yalnızca haftada bir kez rapor alacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Trump, "İhtiyacım olduğunda alırım. Öncelikle, bu raporları hazırlayan insanların çok başarılı ve iyi olduklarını söylemeliyim. Onlara, 'eğer bir değişiklik olursa beni arayın' dedim. Ama bu raporları istemiyorum çünkü zeki bir insanım. Önümüzdeki 8 yıl boyunca, her gün aynı kelimelerle söylenmiş aynı şeyleri dinlemek istemiyorum." ifadelerini kullandı.



Trump, raporların her gün aynı şeylerden bahsettiğini belirterek; "Evet birçok rapor sunuldu. Onlara da söyledim. Eğer gelip, 'Hiçbir şey değişmedi' diyecekseniz, buna gerek yok. Tabi, bu durum bazı zamanlarda değişebilir. Bazı değişken durumlarla da karşılaşabiliriz." ifadelerini kullandı.









#Donald Trump
#Başkanlık
#ABD
#CIA

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.