EDISYON:

Suriye’de intihar saldırısı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0026/07/2018, Perşembe
G: 26/07/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Saldırıyı DEAŞ'ın düzenlediği bildirildi.
Saldırıyı DEAŞ'ın düzenlediği bildirildi.

Suriye'nin rejim kontrolündeki Süveyde bölgesinde pazar yerinde düzenlenen intihar saldırısında 54 kişi hayatını kaybetti, en az 37 kişi de yaralandı.

Süveyde’nin kuzeydoğusundaki DEAŞ'lı militanlar, çeşitli köylere eş zamanlı saldırılar düzenleyip hükümet güçleriyle çatışırken, şehirdeki bir pazarın yakınında ve başka bir bölgede, en az 2 militan kendini havaya uçurdu. Süveyde Valisi Amer El-Eshi, patlayıcı kemerlerin patlamasını önlemek için 2 kişinin öldürüldüğünü ve bir militanın tutuklandığını söyledi.

DEAŞ'TAN SIZMA GİRİŞİMİ

Suriye'nin güneyinde muhaliflerden toprak almaya çabalayan rejim güçlerinin kentin kuzeydoğusundaki köyleri işgal eden DEAŞ militanlarıyla karşı karşıya geldiği bildirildi. Rejim hava gücü, şehrin kuzeydoğusundaki militanların saklanma yerlerini bombaladıktan sonra, DAEŞ militanlarının Duma, Tima ve al-Matouna köylerine sızma girişimini engelledi. Rejim ve yerel köylüler tepenin kontrolünü yeniden ele geçirirken, çatışmaların ardından yakındaki bir başka köyden kısa bir kuşatma kazanıldığı bildirildi.

#Suriye
#Bombalı saldırı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.