|

Suriye Türkmen ve Arap Aşiretlerinden darbe açıklaması

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütüne bağlı bir grup hain tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası bir beyanname yayınladı. "Anayasaya karşı düzenlenen darbe girişimini kınıyoruz" diyen Özgür Suriye devrimcileri​, "Allah'tan​ hem iç hem dış düşmanları püskürten Türkiye'nin güvenliğini korumasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:01 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 14:29 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Suriye Türkmen ve Arap Aşiret ve Kabileleri, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütüne bağlı bir grup darbeci tarafından düzenlenen ve halk tarafından püskürtülen darbe girişimi sonrası bir beyanname yayınladı.



Suriye Türkmen ve Arap Aşiret ve Kabileleri Konseyi, yayınladıkları beyannamede "Özgür Suriye devrimcileri olarak, seçimle iktidara gelen yasal hükümete ve anayasaya karşı düzenlenen darbe girişimini kınıyoruz" açıklamasında bulundu.



Darbe teşebbüsü sebebiyle demokrasi nöbeti tutan ve uyumayan Türkiye halkı ile birlikte Özgür Suriye devrimcilerinin de nöbet tuttukları, her zaman Türk halkının ve hükümetinin yanında olduklarını belirttikleri beyannamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hem İslam dünyasının hem de ümmetin ışığı' olduğu ifadeleri kullanıldı.



15 Temmuz zafer gününü kutlayan Özgür Suriye devrimcileri, "Allah'tan hem iç hem dış düşmanları püskürten Türkiye'nin güvenliğini korumasını diliyoruz" dedi.







#Suriye Türkmen ve Arap Aşiret ve Kabileleri
#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe girişimi
8 yıl önce