|

Son FETÖ’cü temizlenene kadar

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, “FETÖ takiyede, iyi niyet sömürüsünde, komploda ve sahtekarlıkta uzman. Arnavutluk’tan son FETÖ’cü temizlenene kadar takipçisi olacağız” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:18 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hidayet Bayraktar
Hidayet Bayraktar

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, FETÖ'nün takiyede, iyi niyet sömürüsünde, komploda ve sahtekarlıkta uzman olduğunu aktararak, “Bu kötü huylu hücrelerin peşindeyiz. Arnavutluk’tan son FETÖ’cü temizlenene kadar takipçisi olacağız.” dedi.

DEZENFORMASYON
ÇALIŞMASI YAPTILAR

Bayraktar, FETÖ’nün darbe teşebbüsünün, Türkiye’nin köklü tarihi ve dostluk bağlarının bulunduğu Arnavutluk’ta da yakından takip edildiğini belirtti. Darbe girişiminin ardından ağırlıklı olarak Batı medyasından beslenen Arnavutluk basını aracılığıyla, kamuoyunun, tarafsız, objektif ve durumun aslına yönelik bir bilgilendirmeye tabi tutulmadığını fark ettiklerini dile getiren Bayraktar, “FETÖ’nün, Arnavutluk’taki zihinleri karıştırmaya yönelik dezenformasyon çalışmalarını gözlemledik.” diye konuştu.

ARNAVUTLUK İÇİN DE DOĞRUDAN TEHDİT

FETÖ’nün Balkanlarda en örgütlü olduğu ülkelerin başında, Arnavutluk’un geldiğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti: “O bakımdan, Türkiye’ye darbe teşebbüsünü yaşatan, 249 insanımızı katleden, binlercesini yaralayan örgütün Arnavutluk’taki uzantılarının, bu ülkeye de doğrudan bir tehdit teşkil ettiğini ve asla müsamaha gösterilmemesi gerektiğini sürekli olarak vurguluyoruz" dedi.

TEREDDÜT ETMEYİZ

Hidayet Bayraktar, "Bir yandan kamuoyunu aydınlatırken, diğer yandan resmi makamlarla en üst düzeyde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ülkemizde Arnavutluk’a tehdit teşkil eden bir terör yapılanması olsa biz buna karşı bir dakika tereddüt etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Eğitime sızdılar

Bayraktar, FETÖ’nün Arnavutluk’taki belkemiğinin sözde okullar olduğunun altını çizerek, “Komünizm pençesinden kurtulmasının hemen akabinde, 1992’de FETÖ’cüler Arnavutluk yolunu tutuyor ve ilk iş olarak okul açma faaliyetlerine başlıyorlar. Zira ülkede eğitim alanında bir boşluk var. Bunu fırsat bilip, çok kolayca tutunabiliyorlar. Takip ve kontrolü doğrudan ‘FETÖ’nün Balkanlar ve Türkiye İmamı’ tarafından yürütülmüş” dedi.

#FETÖ
#Hidayet Bayraktar
#Tiran
7 yıl önce