Yeni Şafak

Sırp lider Dodik: Erdoğan'a söz verdim savaşmayacağız

20:3612/11/2021, Cuma
G: 12/11/2021, Cuma
Diğer
Milorad Dodik ile Cumhurbaşkanı Erdoğan
Milorad Dodik ile Cumhurbaşkanı Erdoğan

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik'in Dayton Barış Antlaşması'nın aslına dönülmediği takdirde Sırp Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan edeceğini söylemesi ülkede krizi tırmandırdı. Konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulunan Dodik, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a savaşın bir seçenek olmadığı sözünü verdim. Başkası istedi diye savaşa gitmeyiz. Savaşmayacağız ve barışı tehlikeye atmayacağız." dedi.

Bosnalı Sırpların lideri Milorad Dodik'in ayrılıkçı söylemlerinin ve bağımsız ordu kuracağını söylemesinin ardından Balkanlar'da yeni bir siyasi krizin fitili ateşlendi.

Bosna Hersek'te gerilim tırmanırken Türkiye devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosnalı liderlerle bir araya geldi.

'ERDOĞAN'A SÖZÜNÜ VERDİM'

Dodik olayların perde arkasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkanlar'daki güçlü etkisini A News'e anlattı.

  • Dodik, "Erdoğan'a savaşın bir seçenek olmadığı sözünü de verdim. Başkası istedi diye savaşa gitmeyiz. Savaşmayacağız ve barışı tehlikeye atmayacağız. Benim için siyasi bir amaç yok, çünkü barışı tehlikeye atmış olurum ve bu yüzden bunu yapmayacağım." ifadelerini kullandı.
Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Dodik, "Bu yıl birkaç kez Erdoğan ile görüştüm, ilişkilerimizi topyekün görüştük. Masada Bosna-Hersek ve Balkan bölgesi ile ilgili çeşitli siyasi konular, istikrar ihtiyaçları ve tabii ki durumun anlaşılması için, Belgrad'dan Saraybosna'ya ulaşan, Türkiye'nin de desteklediği bir otoyol inşaatı vardı. Balkanlar'daki birçok sorunu çözecek ekonomik konular vardı." şeklinde konuştu.

Sırp lider Dodik bölgede bir çatışma istemediğini ve sorunun boyutu ne olursa olsun barışı önemsediğini belirtti.

#Bosna Hersek
#Sırp
#Milorad Dodik
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.