EDISYON:

Rusya'dan Japonya'ya göz dağı gibi hamle: Bombardıman uçakları havalandı

13:1014/12/2022, Çarşamba
G: 14/12/2022, Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Rusya Savunma Bakanlığı, iki "Tu-95MC" tipi stratejik bombardıman uçağının Japonya Denizi'nin tarafsız suları üzerinde uçuş yaptığını duyurdu. Bu hamlenin Tokyo yönetiminin İngiltere ve İtalya ile ortak savaş uçağı geliştirme kararının ardından yapılması dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2 "Tu-95MC" tipi stratejik bombardıman uçağının Japonya Denizi'nin tarafsız suları üzerinde yaptığı uçuşun 7 saatten fazla sürdüğü belirtildi.

Sürekli uçuş yapıldı

Bu uçaklara, havada Rus "Su-30CM" ve "Su-35C" tipi savaş uçaklarının eşlik ettiği kaydedilen açıklamada, Rus uçaklarının, Arktika, Kuzey Atlantik, Pasifik Okyanusu'nun (Büyük Okyanus) yanı sıra Karadeniz ve Baltık Denizi'nin tarafsız suları üzerinde sürekli uçuş yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, tüm uçuşların hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallar doğrultusunda yapıldığı ifade edildi.

Ortak uçak projesi

Geçtiğimiz günlerde Japonya'nın İngiltere ve İtalya ile yapay zeka kullanan yeni nesil bir savaş uçağını 2035'e kadar ortaklaşa geliştireceği açıklanmıştı.

#Japonya Denizi
#Rusya
#uçuş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.