Rusya yeni yıla Kızıl Meydan'da girdi

Aa
00:001/01/2007, Pazartesi
G: 1/01/2007, Pazartesi
Yeni Şafak
Rusya yeni yıla Kızıl Meydan'da girdi
Rusya yeni yıla Kızıl Meydan'da girdi

Rusya'nın başkenti Moskova'da 2007 yılını karşılama töreni, Kızıl Meydan'da düzenlendi. 15 binden fazla kişi, Kızıl Meydan'da toplanarak yeni yılın gelişini kutladılar.

Önceki yıllarla kıyasla bu yıl meydana giriş için sıkı kontrol uygulanmasından dolayı 100 bin kişiyi alan meydana, önceki yıllardan daha az insan sokuldu.

Güvenlik görevlilerinin oluşturduğu canlı kordonların arkasında binlerce insan, başkentin merkez meydanına girerek yeni yılı karşılama arzusu ile beklediler. Kordonu yararak meydana girmeye çalışan kişileri ise polis görevlileri kordonun arkasına çıkardılar.

Kızıl Meydan'da kurulan sahnede Rusya'nın ünlü sanatçıları, pop müzik grupları izleyicileri eğlendirdiler. Kremlin saati onikiye beş kalayı gösterirken, meydana kurulmuş dev ekranlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halka hitabını yayınladı.

Putin, konuşmasında, Rusya halkına mutluluk, tüm arzularının yerine gelmesi, sağlık ve başarı diledi. Putin,şunları söyledi:

“Biz, geleceğe daha fazla inançla bakıyoruz. Bu, ülkeyi güçlendirmek için son yıllarda yapılan çabalar sonucunda oldu. Ekonomide ulaştığımız başarıların sonuçlarının her bir insanın hayatında olumlu değişikliklere yol açması için elimizden geleni yapmalıyız. Gençlerimizin çağdaş eğitim alması, yetenekli çocuklarımızın kendi yerlerini bulmaları ve sağlıklı olmaları başlıca görevlerimizdendir.”

Putin'in konuşmasının ardından Kremlin saatinin çanı 12 defa çalarak yeni yılın geliş sinyalini verdi. Meydanda toplananlar alkışlarla yeni yılı karşılarken, Kızıl Meydan'ı havayi fişek gösterisinin ışıkları aydınlattı.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.