|

Rusya Harkiv'de konut binası vurdu: Ölü ve yaralılar var

Rusya, Ukrayna'nın kuzeyindeki Harkiv kentinde 5 katlı bir konut binasını vurdu. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 53 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Ukrayna için modern hava savunma sistemleri, Patriotlar ve pilotlarımızın F-16'lar için eğitimlerinin hızlandırılması ve en önemlisi silahlarımızın yeterli menzile sahip olması gerçekten gerekli" dedi.

11:13 - 23/06/2024 Pazar
DHA
Zelenski, saldırı sonrası hava savunma talep etti.
Zelenski, saldırı sonrası hava savunma talep etti.

Rusya, Ukrayna'nın kuzeyindeki Harkiv kentine saldırı düzenledi.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi'nden yapılan açıklamada,
“23 Haziran 06.30 itibarıyla 5 katlı bir konut binasına bombardımanın isabet ettiği bölgedeki acil durum ve kurtarma çalışmaları tamamlandı. Olay yerinde toplamda 116 Devlet Acil Durum Hizmeti çalışanı ve 24 adet acil durum ve kurtarma ekipmanı görev yaptı. Saldırı sonucu 2 kişi öldü, 3'ü çocuk 53 kişi de yaralandı”
denildi.

Zelenski'den hava savunma talebi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Harkiv'de düzenlenen saldırı sonrası yaptığı açıklamada,
“Bu tür Rus saldırıları Donetsk bölgesinde ve diğer cephe ve sınır bölgelerinde de günlük olarak gerçekleştirilmektedir. Ukrayna'nın bu bombaların taşıyıcılarını, özellikle de nerede olursa olsun Rus savaş uçaklarını imha etmek için gerekli güç ve araçlara ihtiyacı vardır. Bu adım atılmalıdır. Tüm ortaklarımıza minnettarım, Harkiv sınır bölgesindeki durumu istikrara kavuşturmamıza yardımcı olan güçlü bir karar için Amerika'ya minnettarım sınıra yakın Rus füze rampalarını ve Rus işgalcilerin konsantrasyonlarını yok etme kabiliyeti kazandık. Bu tür kararların devam ettirilmesi gerekmektedir. Harkiv ve bölgesine yönelik Rus füze terörünün önemli ölçüde azalması, şehirlerimizi ve toplumlarımızı Rus bombalarından korumanın tamamen mümkün olduğunu kanıtlamaktadır. Bu nedenle Ukrayna için modern hava savunma sistemleri, Patriotlar ve pilotlarımızın F-16'lar için eğitimlerinin hızlandırılması ve en önemlisi silahlarımızın yeterli menzile sahip olması gerçekten gereklidir. Hayatların korunması için gerekli, sadece bu amaç için”
dedi.


#Rusya
#Ukrayna
#Harkiv
#Zelenski
7 gün önce