|

Pakistan'dan Erdoğan'a destek mektubu

Türkiye'de FETÖ'cü cuntacıların darbe kalkışmasına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Daru'l-Ulum Pakistan Karaçi Üniversitesi Başkanı ve Müftüsü Muhammed Refi el-Osmani Pakistan âlimleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun mektubu gönderdi.

Yeni Şafak
18:01 - 18/07/2016 پیر
Güncelleme: 18:27 - 18/07/2016 پیر
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye'de FETÖ/PDY'ye bağlı bir grup cuntacının darbe kalkışmasına dünyadan ve İslam ülkelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Daru'l-Ulum Pakistan Karaçi Üniversitesi Başkanı ve Müftüsü Muhammed Refi el-Osmani Pakistan âlimleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun mektubu gönderdi.



Mektubunda Türkiye'yi ve halkın darbeye karşı dik duruşunu öven Osmani 'Türk halkının teyakkuz hali ve sizin ferasetli önderliğiniz neticesinde bütün milletlerin tarihinde benzerine çok az rastlanacak bir şekilde asi teröristlerein yüzüstü bırakılması ve şerlerinin def edilmesi hususunda, Allah Teala'nın bahşettiği bu şanslı zafer için en değerli tebrik ve takdirlerimi iletirim' dedi.



Türkiye'de darbe kalkışmasına karşı halkın ortaya koyduğu özveri karşısında tüm İslam ümmetinin gururlandığını dile getiren Osmani, 'Allah'a güven ve tekbir naraları dışında elinde herhangi bir silah olmayan Türk halkı topyekün, ölüm makinaları olan uçak ve tankların önünde sağlam bir set olup asi teröristlerin karşısında durmuştur' dedi.



Türkiye'nin bütün İslam ümmetinin umudu olduğunu ifade eden Osmani 'siz ve ülkeniz için tüm İslam ümmetinin elleri Allah Teala'ya kaldırılmıştır' ifadelerini kullandı. Osmani mektubunda her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını ve çağrı olması halinde Türkiye için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.











#Pakistan
#Daru'l-Ulum Pakistan
#Muhammed Refi el-Osmani
#Erdoğan
8 سال واپس