|

Örgütlerle işbirliği yaptılar

Başarısız darbe girişimi sonrası, gözaltına alınan askerler arasında Güneydoğu ve Suriye sınır hattında görevli üst düzey bir çok isim de bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 21:33 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ, darbe zemini oluşturmak amacıyla son 8 aylık süreçte başta PKK olmak üzere bileşeni örgütler ve IŞİD bağlantılı yapılarla ilişki kuran yasa dışı oluşum halkta infial uyandıracak eylemler konusunda terör örgütleri ile işbirliğine gitti. Darbeyi meşrulaştırma amaçlı kurulan karanlık ilişkiler sebebi ile ülkede onlarca bombalı eylem planı ve sınır boyunda yerleşim birimlerinin vurulması aynı girişimin faaliyetleri arasında yer aldı.



DARBE OLDU DİYE SEVİNDİLER


Suriye başta olmak üzere bir çok istihbarat servisinin de dahil olduğu karanlık eylemler Türkiye'de huzuru hedef alırken, yüzlerce vatandaşın şehit olduğu saatlerde FETÖ-PDY korsan yapılanması darbe için alt yapı oluşturdu. Darbe teşebbüsünün başladığı saatlerde Suriye'de sabahın ilk ışıklarına kadar Esed'e bağlı birlikler sevinç gösterisinde bulundu. Askerler tank ve uçaksavar dahil sabaha kadar kurşun sıkarak kutlamalar yaptı. Öte yandan muhalif kanatta ise darbe girişiminin başarısız olması sebebiyle alternatif kutlamalar düzenlendi.


#FETÖ
#PKK
#IŞİD
8 yıl önce