Onlar da İslam'ı tanıyacaklar

Aa
00:002/12/2012, Pazar
G: 2/12/2012, Pazar
Yeni Şafak
Onlar da İslam'ı tanıyacaklar
Onlar da İslam'ı tanıyacaklar

Almanya''nın Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrnsen, Bremen'de İslam dininin tanınması için yapılan müzakereler kapsamında, İslami çatı kuruluş temsilcileriyle İslamiyet''in resmen tanınması yönünde uzlaşmaya varıldığını açıkladı

Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrnsen, İslamiyet'in resmen  tanınması yönünde İslami kuruluşlar ile yapılan son görüşmede uzlaşıldığını belirterek, ''Anlaşma taslağı artık eyalet hükümetine ve meclisine sunulabilir'' dedi.   

Görüşmeler kapsamında Başbakan Jens Böhrnsen, Bremen Belediye sarayında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nden (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç ve yönetimden Emine Oğuz, Bremen Şurası 2. Başkanı İsmail Başer ile yönetim kurulundan Khalid Preukschas, İslam Kültür Merkezleri Birliği'nden (VIKZ) Akın Özgenç, Bremen senatosundan Dr. Helmut Hafner, Norbert Schlichting ve Ercan Tamer ile bir araya geldi.  

Toplantı sonunda açıklama yapan Başbakan Böhrnsen, ''İslam ve Müslümanlar kentimizin ve ülkemizin bir parçası haline geldiği için bu durumdan ben çok memnunum. Kuruluşlar, fahri çalışmalarıyla toplumumuzun sosyal uyumuna katkı sağlamaktadırlar. Anlaşma, karşılıklı saygı ve tanıma ruhunu yansıtır. Bu da güvene dayalı daha fazla işbirliği için temel oluşturur'' dedi.

İslam dinini devlet anlaşmasıyla tanıması durumunda Bremen, Almanya'da İslam'ı resmen tanıyan ikinci eyalet olacak. 

Daha önce Hamburg eyaleti İslam dinini resmen tanımıştı.