Öksüz'den Clinton’a 5 bin dolar himmet!

Yeni Şafak
04:0024/08/2016, Çarşamba
G: 24/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ün, 2014’te sahte bir şirket üzerinden Hillary Clinton’ın kampanyaları için 5 bin dolar bağışladığı ortaya çıktı. USA Today’in haberine göre, bağışın yapıldığı gün, ABD’deki Türkler tarafından toplam 62 bin dolar Clinton’un tanıtım komitesine aktarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) “hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz'ün ABD'de kurduğu hayali şirketle Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Hillary Clinton için 2014 yılında 5 bin dolar bağış yaptığı belirtildi. ABD'nin en çok okunan gazetelerinden USA Today'de, Türkiye'de yakalanması için büyük çaba harcanan Öksüz'ün, ABD'de iki yıl önce kurduğu hayali bir şirketle, Demokratların başkan adayı olan Hillary Clinton için para toplayıp, reklam verebilen eylem komitelerinden “Ready for Hillary PAC"e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedildi.



ADRES OTOPARK ÇIKIYOR


Clinton'ın kampanyasının söz konusu bağışlara ilişkin sorularını yanıtlamadığı belirtilirken, Öksüz'ün Harmony Enterprises adlı şirketi 2010 yılında New Jersey eyaletinde kurduğu bilgisi yer aldı. Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre kağıt üretimi yapan Harmony Enterprises, Clinton'ın komitesine 27 Haziran 2014'te 5 bin dolar bağışladı. Eyaletin Lodi beldesinde yer alan şirketin adresi de karayolu üzerinde yer alan otoparkta çıkarken, sitede yer alan telefon numarası ise kullanım dışı.Haberde, Öksüz'ün şirketinin sadece bir kez bağış yaptığı ifade edildi.



ŞİRKETLER TAMAMEN HAYALİ


ABD'de yabancı vatandaşların seçim kampanyalarına bağış yapmalarının yasaklandığı belirtilen haberde, yabancı şirketlerin ancak ABD'de kazandıkları karlar ve Amerikalı çalışanları üzerinden bağışta bulunabildiğine dikkat çekildi. Öksüz'ün 27 Haziran'da yaptığı 5 bin dolarlık bağışın, Lodi beldesi ve çevresinden bir grup Amerikalı Türk tarafından yapılan toplamda 62 bin dolarlık bağışın bir parçası olduğu ifade edildi. Ancak bu bağışçıların şirketlerinin ya hiç faaliyet göstermediği ya da bir süre sonra kapandığı vurgulanırken, bağışları yapanların adreslerine, şirketlerine dair kayıtların da bulunmadığı belirtildi.



PARA YAĞDIRMIŞLAR


Gruptakiler aynı zamanda Clinton'ın başkanlık kampanyası ve Clinton Küresel Girişimi adlı vakfın da bağışçıları arasında yer aldı. Bağışçıların büyük bir kısmının Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen'le yakından bağlantılı olduğu ifade edilen haberde, Gülen'in Türkiye'de hükümeti devirmeye çalışan dünya genelinde bağlantıları olan ağ olduğu vurgulandı. Gazetenin haberinde Adil Öksüz'ünkine benzer şüpheli bağışlarla ilgili örnekler de yer aldı. Buna göre, Öksüz'ün kurduğu Harmony Enterprises şirketi dışında New Jersey'deki Lodi beldesinde yer alan ve ikinci el araba alım satımı işiyle uğraştığı belirtilen Under 70 Auto Sales adlı şirket de Clinton için çalışan siyasi eylem komitesine (PAC) aynı gün 7 bin 500 dolar bağış yaptı.



KAYINBİRADER DE İŞİN İÇİNDE


Under 70 Auto Sales adlı şirketin Öksüz'ün kayınbiraderi olduğu ifade edilen Abdülhadi Yıldırım'a ait olduğu kaydedildi. Yıldırım'ın profesyonel iletişim ağı LinkedIn'de kendisini “Harmony Enterprises'da yetkili müdür" olarak tanıttığı belirtildi.



TCC YÖNETİCİLERİ BAŞ ROLDE


Yine 27 Haziran 2014'te FETÖ ile bağlantılı New York Türk Kültür Merkezi (TCC) yöneticilerinden iki kişinin Clinton komitesine önemli miktarlarda bağış yaptığı ortaya çıktı. Merkez yöneticilerinden Recep Özkan'ın komiteye 20 bin dolar, kampanyaya 5 bin dolar, Gökhan Özkök adlı kişinin ise yine aynı gün komiteye 5 bin dolar bağışladığı görüldü.



GPS taşıyormuş


Adil Öksüz'ün yanında GPS cihazı taşıdığı ortaya çıktı. Flash bellek boyutundaki GPS cihazı Öksüz Akıncı'da gözaltına alındığı sırada yapılan üst aramasında bulunamadı. Gözaltındayken nöbetçi askerlerden izin alarak tuvalete giden Öksüz, cihazdan kurtulmak için tuvaletteki kağıt havluların arasında sakladı. Öksüz'den sonra tuvalete giden başçavuş cihazı bulunca tutanak tutuldu. Mahkemeden serbest bırakılan Öksüz, adliyeden ayrılırken emanette bulunan GPS cihazını da alarak ortadan kayboldu.


#FETÖ
#Adil Öksüz
#Hillary Clinton

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.