EDISYON:

New York 2024'te evcil hayvan dükkanlarında hayvan satışını yasaklayacak

10:0816/12/2022, Cuma
G: 16/12/2022, Cuma
Reuters
Arşiv
Arşiv

Vali Kathy Hochul tarafından imzalanan ve arzı durdurmak için tasarlanan yeni bir yasa uyarınca, Aralık 2024'te New York eyaletinde evcil hayvan perakendecilerinin köpek, kedi ve tavşan satışı yasaklanacak.

Hochul, evcil hayvan dükkanlarında evcil hayvan satışını yasaklamanın hayvan refahını korumaya yardımcı olacağını ve toptancı yetiştiricileri kontrol altına alacağını söyledi.

New York, California, Illinois ve Maryland dahil olmak üzere, bu tür satışlara benzer yasaklar koyan eyaletler grubuna katılacak. Yasa, evcil hayvan dükkanlarının, kiralama alanı da dahil olmak üzere evlat edinmeleri teşvik etmek için hayvan barınaklarıyla birlikte çalışmasına açık kapı bırakıyor.

Hochul yaptığı açıklamada, "New York'taki köpekler, kediler ve tavşanlar sevgi dolu evleri ve insanca muameleyi hak ediyor" dedi.

Hayvan refahı grupları tasarının imzalanmasını kutlarken, bazı evcil hayvan işletmeleri bunun sektördeki meşru birimlere zarar vereceğine dair endişelerini dile getirdi.

#New York
#hayvan
#evcil
#satış
#dükkan
#yasaklama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.