Nasrallah'ın geçici olarak gizli bir yere gömüldü

Zeynep Karçığa
14:004/10/2024, Cuma
Yeni Şafak
Hasan Nasrallah
Hasan Nasrallah

Hizbullah'a yakın bir kaynak Cuma günü yaptığı açıklamada Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in büyük bir cenaze törenini hedef alacağı endişesiyle, geçici olarak gizli bir yere gömüldüğünü söyledi.

AFP'ye konuşan kaynak, "Hasan Nasrallah, koşullar halka açık bir cenaze töreni yapılmasına elverişli hale gelene kadar geçici olarak gömüldü" dedi.


Kaynak, "İsrail'in cenazeye katılanları ve
Nasrallah
'ın gömüldüğü yeri hedef alması endişesi sebebiyle halka açık bir
cenaze töreni düzenlemenin imkansız
olduğunu" belirtti.


ABD garanti etmeli

Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan Lübnanlı bir yetkili, Hizbullah'ın üst düzey Lübnanlı yetkililer aracılığıyla ABD'den "İsrail'in halka açık bir cenazeyi hedef almayacağına dair garanti istediğini" ancak böyle bir garanti alamadığını ifade etti.



Ne olmuştu?

Hizbullah Hasan Nasrallah'ın soykırımcı terör devleti İsrail'in Lübnan'ın başkenti
Beyrut
'a düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü doğruladı. Yapılan açıklamada "İsrail'e karşı savaşmaya devam edeceğiz" denildi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım.


Nasrallah suikastı sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası açıklama yaptı. Kasım, "Grup bir kardeşini, bir liderini kaybetti" dedi. Kasım, ''Yolumuz sadece Nasrallah tarafından korunmuyordu. Hizbullah bu yolda yürümeye, hedeflerine ulaşmaya devam edecektir. Komuta grubuyla, liderleriyle devam edecektir. Kardeşlerimiz çabalarına devam etmektedir'' dedi.



Terör devleti İsrail’den Lübnan’a yeni saldırı: Nasrallah'ın halefine suikast

Terör devleti İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah'ın yeni lideri olduğu belirtilen Haşim Seyfettin'i hedef aldı. İsrail basını, Seyfettin'in öldürüldüğünü öne sürdü. Öte yandan Reuters Haber Ajansı, saldırının Hizbullah eski lideri Hasan Nasrallah’a düzenlenen saldırıdan daha büyük bir saldırı olduğunu yazdı.


#Hasan Nasrallah
#Lübnan
#İsrail

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.