EDISYON:

Mona Lisa’ya çorba

04:0029/01/2024, Pazartesi
G: 29/01/2024, Pazartesi
Yeni Şafak
Aktivistler saldırıyı gerçekleştirdikten sonra tablonun önünde ayakta durarak protestolarını sürdürdü.
Aktivistler saldırıyı gerçekleştirdikten sonra tablonun önünde ayakta durarak protestolarını sürdürdü.

Paris’teki Louvre Müzesi’nde “tarım sistemimiz hasta” ve sağlıklı sürdürülebilir gıda” diye bağıran iki protestocu Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı. Tablo koruyucu cam nedeniyle hasar görmedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te, sanat eserlerini hedef alan saldırıları ile iklim krizine dikkat çekmeye çalışan çevreciler Mona Lisa tablosuna çorba attı. Aktivistler Paris'teki Louvre Müzesi'nde bulunan Mona Lisa tablosunu hedef aldı. Tabloya çorba fırlatan iki aktivist, eserin çevrelendiği alana girerek eylem yaptı. Aktivistler, "Hangisi daha önemli? Sanat ya da sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme hakkı? Tarım sistemimiz hasta" ifadesini kullandı. Eylemleri sırasında, ülke genelinde gelirlerinin azlığından şikayet eden çiftçilerin günlerdir sürdürdüğü protestolara atıf yapan aktivistler, çiftçilerin çalışmalarının karşılığını alamadığına işaret ederek "Çiftçiler çalışmaktan ölüyor" dedi. Cam bir vitrin ile korunan Mona Lisa tablosu, eylemden zarar görmedi.


#Mona Lisa
#aktivist
#Louvre Müzesi
#çorba

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.